Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 23 Απριλίου, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής της Αφροδίτης Σεζένια, με θέμα «Περιμένοντας το καλοκαίρι».

Υπέρμαχος της παραστατικής – ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής, η Αφροδίτη Σεζένια αντλεί τα θέματά της από τη ζωή της και από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω της. Η ζωγραφική της διακρίνεται από ένα κατασταλαγμένο και προσωπικό εικαστικό λεξιλόγιο.

Με θέμα της ζωγραφικής της απλούς ανθρώπους, και κυρίως παιδιά, η καλλιτέχνιδα, θέλει – μεταπλάθοντάς τους λυρικά σε μνημειακές φιγούρες – να μεταφέρει στο θεατή την ξεγνοιασιά και τη χαρά που προσφέρει το παιδικό παιχνίδι. Ο χρόνος στα έργα της μοιάζει σταματημένος σε μια χρονική στιγμή για να εκφράσει μια ανάμνηση ή να διηγηθεί μια μικρή ιστορία δημιουργώντας κάθε φορά μια πολύ συγκεκριμένη ζωγραφική μυστηριακή ατμόσφαιρα. Πολλές φορές το κλίμα μοιάζει ονειρικό όσο τονίζεται εύστοχα από τα υποβλητικά χρώματα.

Στην τελευταία της δουλειά, η φύση πρωταγωνιστεί. Το τοπίο παρουσιάζεται ως αυτόνομο θέμα. Η θάλασσα και ο ουρανός δεν βρίσκονται εκεί μόνο ως φόντο αλλά πιάνουν όλο το χώρο στους πίνακές της. Τα γαλαζοπράσινα νερά και οι διάφοροι σχηματισμοί που παίρνουν τα σύννεφα, αποδίδονται με περίσσια ευαισθησία και μαρτυρούν μια ολόκληρη φιλοσοφία για μια ζωή γαλήνια, σχεδόν ασάλευτη.

Η Αφροδίτη Σεζένια γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ το 1978. Είναι αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων το 2009 ήταν εισηγήτρια στον 1ο και 2ο κύκλο σπουδών του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Περάματος με θέματα «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ζωγραφική 19ος-20ος αιώνας» και «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ζωγραφική 20ος αιώνας Μεταπολεμική Ποίηση – Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι» αντίστοιχα.

Έχει στο ενεργητικό της 7 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Έργα της υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή Δήμου Ερμούπολης Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, στην Α.Σ.Κ.Τ., στο Δήμο Περάματος, στη μόνιμη συλλογή της Διεξόδου (Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου), στη συλλογή Φικιώρη και σε πολλές άλλες ιδιωτικές συλλογές.