Park your Cinema Οκτωβρίου στο ΚΠΙΣΝ

Με την έλευση του Οκτωβρίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλεί τους επισκέπτες τους στις τελευταίες για φέτος προβολές της ενότητας Park Your Cinema στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, τις δύο πρώτες Παρασκευές και Σάββατα του μήνα, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

Το Park Your Cinema αποχαιρετά το καλοκαίρι του 2017 και το πρόγραμμα των προβολών του στο Ξέφωτο με ταινίες που θυμίζουν την εποχή των θρανίων!

Park your Cinema: Μέρες Θρανίων

Στον Κύριό μας, με Αγάπη | To Sir, with Love (1967)

Παρασκευή 06/10 – 20.00 – ΞΕΦΩΤΟ

Στις φτωχογειτονιές του East End, τη θρυλική περίοδο του swingin’ London, ένας ιδεαλιστής καθηγητής αναλαμβάνει να διδάξει σε δημόσιο γυμνάσιο, έχοντας να αντιμετωπίσει το λιγοστό ενδιαφέρον των μαθητών του για μόρφωση, αλλά και το φυλετικό τους μένος απέναντι στο μαύρο χρώμα του δέρματός του. Ένα διάσημο κοινωνικό φιλμ από τη Μεγάλη Βρετανία, που χάρη στην παρουσία του Sidney Poitier, μετατράπηκε σε ακόμη μεγαλύτερο hit στις ΗΠΑ, με το ομώνυμο τραγούδι της Lulu (στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο εδώ) να μένει στο #1 του Billboard για πέντε εβδομάδες. Το 1996, ο Peter Bogdanovich σκηνοθέτησε ένα τηλεοπτικό sequel, με τον Poitier ως πρωταγωνιστή!

Σκηνοθεσία: James Clavell

Ο Αρχάριος | Rushmore (1998)

Παρασκευή 13/10 – 20.00 – ΞΕΦΩΤΟ

Ο εκκεντρικός Max Fischer είναι ένα νεαρό αγόρι που δείχνει πως έχει βρει ποιο είναι το νόημα της ζωής: να φοιτά στην Ακαδημία του Rushmore, ενδεχομένως και… ισοβίως! Κάκιστος μαθητής, μέλος και συχνά και αρχηγός σε κάθε λέσχη ενδιαφερόντων και sports που μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι υπάρχει σε ένα σχολείο, ο Max ανακαλύπτει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα με την εμφάνιση μιας καινούργιας δασκάλας, την οποία όμως διεκδικεί και ο μεσήλικας Herman Blume, πατέρας των πιο αντιπαθητικών συμμαθητών του νεαρού ήρωα. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Wes Anderson συστήνει καθοριστικά στο παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό το μοναδικό αφηγηματικό και αισθητικό του ύφος.

Σκηνοθεσία: Wes Anderson

Park your Cinema Kids

Ζουζούνια | A Bug’s Life (1998)

Σάββατο 07/10 – 20.00 – ΞΕΦΩΤΟ

Ο Flik, ένα ανήσυχο μυρμηγκάκι, αναζητά απεγνωσμένα τους προστάτες – πολεμιστές οι οποίοι θα βοηθήσουν την αποικία του να γλιτώσει από τις μοχθηρές ακρίδες που εκμεταλλεύονται το μόχθο και κλέβουν τις προμήθειές της. Μια ομάδα θαυματουργών ζουζουνιών θα βρεθεί στο δρόμο του και θα στρατολογηθεί με αυτόν το σκοπό, χωρίς κανείς να υποψιάζεται ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για τα μέλη ενός ξεχασμένου τσίρκου ζουζουνιών! Η δεύτερη παραγωγή ψηφιακού animation της Pixar μοιάζει να εμπνέεται την πλοκή της από τους Επτά Σαμουράι του Akira Kurosawa, διδάσκοντας την αγάπη για τη φύση και τη συμφιλίωση κάθε πλάσματος τούτης της γης.

Σκηνοθεσία: John Lasseter, Andrew Stanton

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

ΓΟΥΟΛ-Υ | WALL-E (2008)

Σάββατο 14/10 – 20.00 – ΞΕΦΩΤΟ

Ένα μονοπωλιακό trust, που κάποτε έφτασε να κυβερνά (κυριολεκτικά) την Αμερική, μετέτρεψε μαζί με τους αδηφάγους πολίτες αυτού του κόσμου κάθε έκταση σε μια γιγάντια χωματερή. Μια διαστημική κιβωτός του ανθρώπινου είδους θα αποδράσει προς το άγνωστο του διαστήματος, με την ελπίδα της επιστροφής μονάχα όταν θα υπάρξουν ενδείξεις πως η μάνα Γη μπορεί να γονιμοποιήσει και πάλι. Μπορεί ένα αγαθό ρομποτάκι να μας σώσει; Το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2009 αποτελεί ένα σοβαρότατο μάθημα οικολογίας για κάθε ηλικία, χωρίς να ξεχνάμε την υποπλοκή μιας… ρομποτικής αγάπης που ήδη θεωρείται κλασική στην ιστορία του σινεμά.

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση


Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος καθώς και ζακέτα.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ