Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» φιλοξενεί για ακόμη μια χρονιά το θεσμό με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη»…

… και θα παρουσιάσει συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, στις 15.00.

Συνεχίζεται και φέτος ο θεσμός της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη». Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία, η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες τελειόφοιτων μαθητών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η νέα αυτή πρωτότυπη δράση της Βιβλιοθήκης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παροχών προς τα Ωδεία με απώτερο στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των φορέων αλλά και την καλλιέργεια κινήτρων σε σπουδαστές που βρίσκονται στο τέλος των σπουδών τους. Αποτελεί επίσης μία από τις πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

Οι συναυλίες διοργανώνονται Παρασκευή απόγευμα 15.00-16.00 (εντός του ωραρίου της Βιβλιοθήκης) χωρίς διάλειμμα. H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των προγραμματισμένων συναυλιών που θα φιλοξενήσει η Βιβλιοθήκη κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος:
5.10.2012 Έργα για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο
Εθνικό Ωδείο Άνω Πατησίων
12.10.2012 Δελφικό Ωδείο
19.10.2012 Ωδείο Πρωτοπορία
26.10.2012 Ορφείο Ωδείο
9.11.2012 Ωδείο Φίλιππος Νάκας
23.11.2012 Αθηναϊκό Ωδείο
30.11.2012 Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης
14.12.2012 Κλασικό Ωδείο Χολαργού

Πληροφορίες για τα Ωδεία:
Τα Ωδεία που ενδιαφέρονται μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με την Βιβλιοθήκη (Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, τηλ. 210-7282133, ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το πρόγραμμα και τα έργα των συναυλιών, τα οποία θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά των προγραμμάτων σπουδών του Ωδείου, θα προτείνεται από τα Ωδεία που συνδιοργανώνουν τη συναυλία μαζί με τη Βιβλιοθήκη, ενώ το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί επικουρικά. Επειδή η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη και σε πρώτη φάση οι εμφανίσεις σπουδαστών από το ίδιο Ωδείο περιορίζονται σε δύο (2) ανά ακαδημαϊκό έτος.

Όσοι σπουδαστές επιθυμούν να πάρουν μέρος στις συναυλίες πρέπει να έρχονται σε επαφή με την Βιβλιοθήκη μέσω του Ωδείου τους και μόνο. Δεδομένου του στόχου της Βιβλιοθήκης που είναι να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, οι μουσικοί που παίρνουν μέρος στις συναυλίες αυτές θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον στο επίπεδο της 1ης Ανωτέρας Σχολής του οργάνου τους και να μην εμφανίζονται περισσότεροι από τρεις σολίστες ή περισσότερα από τρία μικρά σύνολα μουσικής δωματίου ανά συναυλία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ:

Κανταρτζής Θεόφιλος

Μ. Bruch          Concerto σολ ελάσσονα (finale)
N. Paganini      Sonata ντο μείζονα
P. Sarasate      Romanza Andaluse
H. Wieniawski  Scherzo – Tarantella

Μαρία Ισμήνη Αναστασιάδου

F. Mendelssohn  Concerto μι ελάσσονα μέρος 1ο
F. Kreisler            Preludium and Allegro
N. Paganini          Cantabile
A. Bazzini             La Ronde des Lutins op. 25

Βιογραφικά σημειώματα
Μαρία Ισμήνη Αναστασιάδου

Γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Άρχισε πιάνο σε ηλικία 6 ετών και το συνεχίζει μέχρι σήμερα. Αλλά η μεγάλη της αγάπη έμελλε να είναι το βιολί. Το 2006 σε ηλικία 8 ετών, ξεκίνησε κάτω από την καθοδήγηση του σολίστα και εκπαιδευτικού Βλαντισλάβ Χαλάψη στο Ωδείο Πρωτοπορία. Η πρόοδός της ήταν εξαιρετική. Το 2009 κέρδισε υποτροφία από το Διεθνές Ίδρυμα “Vladimir Spivakov” στη Ρωσία. Το 2010 κέρδισε το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό για νέους μουσικούς “Gavrillin” (Ρωσία). Την ίδια χρονιά στη Ρόδο, κέρδισε το 1ο βραβείο στο διεθνή μουσικό φεστιβάλ «Καλοκαιρινό Πανεπιστήμιο Μουσικής». Το 2011 κέρδισε Δίπλωμα στο διεθνή διαγωνισμό βιολιού “Young Paganini” στην Legnica της Πολωνίας. Την ίδια χρονιά στη Ρόδο, κέρδισε το Grand Prix στο διεθνή μουσικό φεστιβάλ «Καλοκαιρινό Πανεπιστήμιο Μουσικής». To 2012 κέρδισε Δίπλωμα στο διεθνή διαγωνισμό “Balys Dvarionas” για νέους πιανίστες και βιολιστές στη Λιθουανία. Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό κονσέρτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο. Από τον Οκτώβριο του 2010 είναι μέλος της ορχήστρας «Βίος», κάτω από τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Χαλάψη.

Θεόφιλος ΚανταρτζήςΓεννήθηκε στη Βοστώνη (Η.Π.Α) το 1996. Ξεκίνησε βιολί στο Ωδείο Πρωτοπορία σε ηλικία επτά ετών με τον διακεκριμένο καθηγητή Βλαντισλάβ Χαλάψη. Έχει κάνει Master class με τον διακεκριμένο ρώσο Ε. Grach, καθηγητή του Ωδείου Τσαϊκόφσκυ και με τον γάλλο διακεκριμένο καθηγητή O. Pons. Συχνά εμφανίζεται  σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ωδείο Πρωτοπορία σε αίθουσες πνευματικών κέντρων των Δήμων Αττικής. Το 2011 συμμετείχε στο “Summer International Festival of classical music and summer university of music” όπου και έγινε Laureate στο Διεθνή διαγωνισμό του φεστιβάλ και απέσπασε το 3ο βραβείο. Σήμερα είναι σπουδαστής της Ανωτέρας Σχολής και μέλος της “ΒΙΟΣ” Ulndy Camerata υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Χαλάψη.