Με τις συναρπαστικές ιστορίες δύο γιατρών επιστρέφει η σειρά Φάροι, που προβάλλεται από το Cosmote History και παρουσιάζει αφανή πρόσωπα της καθημερινότητας. Είναι γεγονός πως κάθε επεισόδιο μας καθηλώνει και μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία, με ενδιαφέρουσες ιστορίες, που αποδεικνύουν πως ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του, ακόμα και αν μοιάζουν άπιαστα.

Αυτή την Κυριακή, 19 Μαρτίου στις 23:00, στο έκτο επεισόδιο της σειράς θα παρακολουθήσουμε τον Χρήστο Γιάννου και τον Γιώργο Σαρρή, δύο ανθρώπους που σώζουν ζωές καθημερινά. Ο καθένας με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο. Με το έργο τους μας κάνουν να ελπίζουμε, αποδεικνύοντας πως, όταν κάποιος θέλει να προσφέρει και δεν εγκαταλείπει, θα τα καταφέρει κόντρα σε δύσκολες συνθήκες, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στον δρόμο του.

Η ιστορία του χειρουργού πολέμου που πολεμά τον θάνατο στα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη…

Αφγανιστάν, Τσετσενία, Ιράκ, Λίβανος, Λιβερία, Σομαλία. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις περιοχές σε εμπόλεμη κατάσταση που ο Χρήστος Γιάννου έχει προσφέρει τη βοήθειά του, σώζοντας καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Ο Χρήστος είναι γιατρός που εδώ και 35 χρόνια μάχεται ενάντια στον θάνατο, στα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη. Σήμερα θεωρείται ένας από τους λίγους χειρουργούς που έχουν τόση εμπειρία στην πολεμική ιατρική.

Είναι ένας άνθρωπος που από μικρό παιδί γνώριζε τι ήθελε να κάνει. Ήδη όταν βρίσκονταν στον Καναδά, σε ηλικία 11 χρονών όνειρό του ήταν να γίνει χειρουργός στις χώρες του Τρίτου Κόσμου και τα κατάφερε. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και από τη βάση της ομάδας του στην Κένυα, ταξίδευε σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, προκειμένου να δημιουργήσει και να συντηρήσει νοσοκομεία εκστρατείας σε χώρες όπως το Σουδάν, η Αιθιοπία και η Σομαλία.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80 ήταν ο μοναδικός γιατρός στο στρατόπεδο προσφύγων Shatila στη Βηρυτό, όπου έμεναν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου στο Λίβανο. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1996, ήταν ο επικεφαλής ενός νοσοκομειου του Ερυθρού Σταυρού στην Τσετσενία, όταν έξι συνάδερφοι του βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιστορίες που έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας. Από το 1999 μέχρι και το 2006 διετέλεσε επικεφαλής της χειρουργικής μονάδας του Ερυθρού Σταυρού. Σήμερα εξακολουθεί να συνδράμει στις αποστολές του οργανισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος χειρουργικής. Ως ακαδημαϊκός διδάσκει Ιατρική των Καταστροφών και Χειρουργική Τραύματος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ένας πρωτοπόρος Έλληνας καρδιοχειρουργός που εκτυπώνει καρδιές σε 3D

Έχει χειρουργήσει περισσότερα από 3.000 Ελληνόπουλα μπαίνοντας για τα καλά στις καρδιές τους, δίνοντάς τους νέα πνοή. Μετά από μία επιτυχημένη πορεία σε μεγάλα ιατρικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο παιδο-καρδιοχειρουργός Γιώργος Σαρρής, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο που αγαπά και χαρίζοντας πολλά χαμόγελα. Πώς ακριβώς;

Μετά από πολλές έρευνες o κ. Γιώργος Σαρρής, εκτυπώνει τρισδιάστατες παιδικές καρδιές, ένα ακριβές αντίγραφο του πάσχοντος οργάνου. Με αυτό τον τρόπο ο γιατρός μπορεί να δει επακριβώς την ανατομία της, να εντοπίσει το πρόβλημα και να οργανώσει με ακρίβεια τα βήματα της επέμβασης.

Περισσότερα για τις αληθινές ιστορίες, που μας εμπνέουν και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, θα ανακαλύψουμε στους «Φάρους», που σε κάθε επεισόδιο μας υπενθυμίζουν πως με πάθος, δύναμη και πίστη μπορούμε να επιτύχουμε κάθε μας στόχο. Αρκεί να το πιστέψουμε!