Η Ευδοκία Δημουλίδου εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Ελευσίνα, όπως καταγγέλλουν στην αστυνομία τρεις ιδιόρρυθμες ηλικιωμένες αδελφές, και η νεαρή αστυνομικός Ελισάβετ Ξένου αναλαμβάνει να ερευνήσει τη μυστηριώδη υπόθεση.

Παράλληλα, σε τόπο μακρινό, μια φορά κι έναν καιρό, “μια κόρη έπεσε σε ύπνο που έμοιαζε με λιγοθυμιά. Οι μέρες πέρναγαν και αυτή δεν ξύπναγε. Ανάπνεε, δεν ήταν πεθαμένη, μα τίποτα δεν την ξυπνούσε…”

Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση Δημουλίδου; Θα ξυπνήσει η κοιμισμένη κόρη; Δύο αφηγήσεις που αντικρίζονται και διαπλέκονται, παραμύθι και αστυνομική ιστορία, παρελθόν και παρόν, παρωδία και σπαραγμός, ζωή και θάνατος, σε μια συνάντηση αποκαλυπτική.

Ένα μυθιστόρημα για τις οικογενειακές σχέσεις, την αγάπη και την εγκατάλειψη, τη ζοφερή και τη φωτεινή όψη των πραγμάτων, με αναπάντεχη τροπή, που μας θυμίζει πόσο απροσδόκητα και απροσδιόριστα είναι τα ανθρώπινα.


Η Χριστίνα Καράμπελα γεννήθηκε το 1963 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Κοινωνιολογία στη Μεγάλη Βρετανία. Διηγήματά της έχουν εκδοθεί από το λογοτεχνικό περιοδικό «δέκατα» το 2009, στο συλλογικό τόμο «Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει» το 2009 (λογοτεχνικός διαγωνισμός Βρετανικού συμβουλίου, εφημερίδας Τα Νέα και βιβλιοπωλείου Ιανός), στο συλλογικό τόμο «Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου» το 2010 (λογοτεχνικός διαγωνισμός των εκδόσεων Πατάκη Hotel Ένοικοι γραφής), στο συλλογικό τόμο «Θεσσαλονίκη 2012»,  (λογοτεχνικός διαγωνισμός των εκδόσεων Ιανός). Το «Καιροί Τέσσερεις» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα (2014, Πόλις), ενώ «Ο Ψίθυρος της Ευδοκίας» (2015, Πόλις) είναι το δεύτερό της μυθιστόρημα. Παράλληλα, εργάζεται στο χώρο της έρευνας αγοράς και των δημοσκοπήσεων από το 1987.  To 1998 ίδρυσε την εταιρία qed market research την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα.


Διαβάστε επίσης: Χριστίνα Καράμπελα: Οι λογοτεχνικοί θάνατοι επιβεβαιώνουν την παντοδυναμία του συγγραφέα