Ο κουκλοθίασος REDICOLO παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 12μμ. Πρόκειται για μία παράσταση με γιγαντόκουκλες που έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, θέατρα και πλατείες ανά την Ελλάδα, ενώ ταξιδεύει και σε σχολεία. Το κείμενο είναι βασισμένο στην “Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας” του Ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον “Κύκλο με την κιμωλία”.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Η παράσταση ταξιδεύει όλη τη χρονιά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Κρατήσεις και πληροφορίες για σχολεία: 2310 425097 και 6976 055790.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Η Λολίτα, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που όλα τα έχει και δεν τα εκτιμάει, πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η Πάκα, η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη και με την βοήθεια του φίλου της του τσαγκάρη. Όταν η Λολίτα την διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα. Τα παιδιά καλούνται να πουν τη γνώμη τους και να προβληματιστούν για το τί θα ήταν δίκαιο. Ως δικαστής εμφανίζεται ο παλιατζής που βάζει την κούκλα σε έναν κύκλο: “Μόνο η αληθινή μητέρα θα έχει τη δύναμη και τη σβελτάδα, την κούκλα έξω να τραβήξει”. Όμως όποια νοιάζεται πραγματικά την κούκλα, δε θα μπορούσε να την τραβήξει δυνατά με κίνδυνο να τη χαλάσει…

Σχεδιασμός – κατασκευή κουκλών: κουκλοθίασος redicolo

Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε

Σκηνοθεσία, Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος

Μπαλονού, Πάκα, Πορτιέρης: Δέσποινα Καλπενίδου

Μουσικός, Λολίτα, Τσαγκάρης, Παλιατζής: Γιάννης Μόμτσιος

Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου, Ελευθερία Καλπενίδου

Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου

Trailer: Γιάννης Μόμτσιος

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Ηλικίες: 3+

Η παράσταση συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς, στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου στην Αθήνα, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, στην Παραθινούπολη, στο εκθεσιακό φεστιβάλ Τεχνότοπος, στην Ονειρούπολη Δράμας, στην Αστερούπολη Πλατέος, στο Χριστουγεννιάτικο Όνειρο Ελευθερούπολης, στην Παραμυθούπολη Γιαννιτσών και στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Παρουσιάστηκε επίσης σε σχολεία και θέατρα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Βέροια, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ελευθερούπολη, Ρόδο, Χαλκιδική κ.α.