Ο Γιώργης Χριστοδούλου live στο Faust

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Ο Γιώργης Χριστοδούλου θα εμφανιστεί για ένα live στο Faust, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου θα εμφανιστεί για ένα live στο Faust, την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο τραγουδοποιός τον κοσμοπολίτικο ήχο, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με επιλογές από τη δισκογραφία του, από τη “Φάβα” και το “Flaneur” μέχρι τα δύο άλμπουμ του που κυκλοφόρησαν στην Ισπανία. Μαζί και μια γεύση από το δίσκο Καντάδα που ετοιμάζει, με ελληνικά κομμάτια της δεκαετίας του 30 και 40.

Οι Vault of Blossomed Ropes στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο Γιώργης Χριστοδούλου live, στο Faust

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το Faust Bar Athens θα υποδεχθεί τον Γιώργη Χριστοδούλου για ένα live, ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ στην Ισπανία και τη Γαλλία, έρχεται στην Αθήνα και το Faust την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Το Faust Bar Athensθα υποδεχθεί τον Γιώργη Χριστοδούλου για ένα live, ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ στην Ισπανία και τη Γαλλία, έρχεται στην Αθήνα και το Faust την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

 

Ο Γιώργης, μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης τα τελευταία δύο χρόνια, φέρνει στις αποσκευές του τον κοσμοπολίτικο ήχο από τον τελευταίο του ισπανο-γαλλόφωνο δίσκο «flâneur» και μαζί μια επιλογή από την δισκογραφία του (Γιαπωνέζικοι κήποι, Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι, Δες το κι αλλιώς, Μην αλλάξεις ποτέ) αλλά και δείγματα της νέας του δουλειάς την οποία ολοκληρώνει αυτή την εποχή στη Βαρκελώνη και το Παρίσι με μερικούς από τους καλύτερους καταλανούς μουσικούς της jazz σκηνής.

 

Θ’ ακουστούν ακόμα διασκευές σε τραγούδια των Cole Porter, Randy Newman, Μάνου Χατζιδάκι και άλλα γνωστά θέματα στα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά κι ελληνικά.

 

Μια βόλτα μιάμισης ώρας στην πιο κοσμοπολίτικη μεριά της Μεσογείου, στα καφέ, τα βουλεβάρτα και τις πλατείες της, όπου σύχναζαν -κι ίσως εξακολουθούν να βρίσκονται- οι παρέες των μποέμ καλλιτεχνών, οι πιο ευαίσθητοι δημιουργοί, οι “βοτανολόγοι του πεζοδρομίου”, οι επαγγελματίες σουλατσαδόροι, οι αθεράπευτοι “flaneurs”.

 

Τον συνοδεύουν οι μουσικοί:

Πάνος Αθάνατος – κιθάρες

Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο

Ρόλυ Γιαμοπούλου – τύμπανα

 

«flâneur*»

Flâneur: Se promener sans hâte, au hasard, en s’abandonnant à l’impression et au spectacle du moment (Περπατάω χωρίς βιασύνη, τυχαία, αφημένος στην εντύπωση και το θέαμα της στιγμής) |Personne qui flâne (Αυτός που περιδιαβαίνει)


Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργη Χριστοδούλου «Flâneur*» ακολουθεί μια διαδρομή άκρως περιπλανητική που οδηγεί σε 10 πρωτότυπα ισπανόφωνα και γαλλόφωνα κομμάτια + 1 ορχηστρικό. Μια μουσική εκδρομή που στις αποσκευές της μεταφέρει τις εμπειρίες ενός «επαγγελματία σουλατσαδόρου». Με ηχοχρώματα αποκλειστικά ακουστικής μουσικής και με στοιχεία world & jazz, κάθε μελωδία και κάθε στίχος, είναι ένα παράθυρο σε έναν κόσμο πλασμένο από σκηνές ενός Flâneur: χαζεύοντας τους περαστικούς σ’ ένα παγκάκι στην Πλάκα, παρατηρώντας την κίνηση από το παράθυρο ενός Café στην οδό Joaquín Costa στη Βαρκελώνη, ατενίζοντας νωχελικά τον ωκεανό από το λιμάνι του Buenos Aires και περπατώντας στην Avenue Marceau του Παρισιού, σφυρίζοντας… the «Flâneur» way!

Ο Congo Natty για μία μόνο εμφάνιση στο Άνοδος Live Stage