Αν και πολλοί εντυπωσιάζονται με τις πρόσφατες οικονομικές κρίσεις, το φαινόμενο δεν αποτελεί σημείο των καιρών, αλλά επαναλαμβάνεται κυκλικά στη διάρκεια του XX αιώνα. Ο κάθε κύκλος εκδηλώνεται με ιδιαίτερη αγριότητα όταν επικρατεί περιβάλλον νομισματικού πολέμου, προκαλώντας με μαθηματική ακρίβεια πτώχευση και χρεοκοπία των θυμάτων του, δηλαδή των χωρών που έχουν υποστεί ήδη τις συνέπειες τριών βασικών παραμέτρων σε διαδοχικά και επιδεινούμενα στάδια, που δεν είναι άλλες από τον υπερδανεισμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, από τις τραπεζικές κρίσεις και τον υπέρογκο δανεισμό του δημοσίου.

Στα πλαίσια αυτά οι 5 ελληνικές πτωχεύσεις, από την εποχή της ανάδυσης του νεότερου ελληνικού κράτους έως και την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν συγκινούν ιδιαίτερα τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές ηγεσίες της χώρας, ούτε αποτελούν μαθήματα προς αποφυγή, με αποτέλεσμα να διανύουμε ακόμα μία περίοδο που παρουσιάζει σχεδόν πανομοιότυπα καταστροφικά συμπτώματα, με άγνωστη προς το παρόν την τελική τους έκβαση.


Ο Γιώργος Ηλιόπουλος σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 1989 ασχολείται επαγγελματικά με το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με την ιδιότητα του συμβούλου εισηγμένων εταιρειών και εξειδίκευση σε θέματα και υπηρεσίες κεφαλαιαγοράς. Από το 1986 μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί κείμενά του στα περιοδικά ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, RAM, VIDEO INN, COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΤΗΣΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ, ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ,  NEXUS.


Διαβάστε επίσης: Κριτική του βιβλίου από τον Δημήτρη Στεφανάκη