Στο πλαίσιο του Athens Photo Festval 2008 παρουσιάζεται στο Πολιτστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα η 16η διργάνωση της ομαδικής έκθεσης  Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι.

O θεσμός των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, γεννήθηκε και μεγάλωσε πλάι στο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας, και αποτελεί από το 1987 που έγινε η πρώτη ομαδική παρουσίαση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, ένα σημαντικό θεσμό συνάντησης και παρουσίασης νέων καλλιτεχνών με βασική επιδίωξη την ανάδειξή τους και τη γνωριμία του έργου τους με το ευρύτερο κοινό. Απόδειξη της σημαντικότητας που έχει παίξει ο θεσμός αυτός στα είκοσι χρόνια της παρουσίας του στα φωτογραφικά δρώμενα της χώρας μας, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων, που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Η διαπιστωμένη ανάγκη να συμβεί και στη χώρα μας αυτό που εδώ και χρόνια συμβαίνει σε άλλες χώρες του εξωτερικού που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη μιας φωτογραφικής παιδείας ικανής να ενισχύσει, να εξελίξει ή και να ανατρέψει ακόμα, τις υπάρχουσες αντιλήψεις και θεωρίες περί τέχνης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αισθητικής γενικότερα, καθιστά το θεσμό των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων έναν από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα.    

Η φετινή έκθεση παρουσιάζει δέκα νέους φωτογράφους, στην πλειονότητά τους απόφοιτους φωτογραφικών σχολών, που εκθέτουν τις δουλειές τους σε μάτια κοινού και ειδημόνων και μετρούν τις δυνάμεις τους και το ταλέντο τους για την περαιτέρω καλλιτεχνική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους στο χώρο της φωτογραφίας.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται στις φετινές εκδηλώσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο εικαστικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον καθώς ο πλουραλισμός τεχνικών και τεχνοτροπιών και η δροσιά της νέας οπτικής συνθέτουν ένα εικονικό τοπίο, ένα φωτογραφικό παζλ

Προετοιμασία Portfolio
Σε συνάφεια με το Photo Folio Review θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Προετοιμασία Portfolio που απευθύνεται σε φωτογράφους, καλλιτέχνες και σε όσους ακόμη επιθυμούν να εντρυφήσουν στη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης του προσωπικού του έργου.

Το portfolio αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο, που πρέπει να μεταβάλλεται συνεχώς, ανάλογα με τον σκοπό που καλείται να εκπληρώσει και το που απευθύνεται.

Τόπος διεξαγωγής εκπαιδευτικού προγράμματος : Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Αριθμός συμμετεχόντων: 12 (δώδεκα) 
Ημέρες & ώρες διεξαγωγή: Δευτέρα 10 και Τρίτη 18/11, ώρες 15 :30-19:30

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ, σπουδαστές 30 ευρώ.
Υποβολή της αίτησης συμμετοχής που βρίσκεται διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο http://www.hcp.gr/.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα εκδοθεί από το Ελληνικό Kέντρο Φωτογραφίας.