Το πρώτο που διαπιστώνει κανείς ακούγοντας τις συνθέσεις της May Roosevelt, είναι πως διαθέτουν έναν φρέσκο και πολύ ξεχωριστό ήχο. Η ίδια, έχει στο βιογραφικό της σημαντικές σπουδές κλασικής μουσικής, αλλά κάνει μια ιδιαίτερη μνεία στο θέρεμιν, πράγμα που φανερώνει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει το συγκεκριμένο μουσικό όργανο  στις συνθέσεις της.

Πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο “Junea” (“Ιουνία”) και αυτό μας έδωσε ένα όμορφο έναυσμα να γνωρίσουμε καλύτερα την καλλιτέχνιδα, αλλά και τις δημιουργίες της!


– Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί το νέο σας άλμπουμ, με τίτλο «Junea». Συστήστε μας τις νέες αυτές μουσικές σας δημιουργίες.

Όλα ξεκίνησαν από τη διάθεση μου να δημιουργήσω ένα φωτεινό και ευχάριστο ηχητικό περιβάλλον. Έτσι έφτιαξα τα οκτώ κομμάτια που αποτελούν τον νέο μου δίσκο «Junea» με ρυθμικά ηλεκτρονικά beats, synthesizers, φωνητικά και theremin.

– Τι συμβολίζει η επιλογή της «Junea» ως alter ego σας;

Το όνομα «Junea» είναι ο τίτλος του δίσκου και στα ελληνικά διαβάζεται «Ιουνία». Είναι ένα όνομα που μου αρέσει μιας και ο Ιούνιος σημαίνει την αρχή του καλοκαιριού.

– Δεδομένου ότι από την τελευταία σας δισκογραφική δουλειά πέρασαν 4 χρόνια, πόσο διάστημα συνολικά σας πήρε να ολοκληρώσετε την «Junea»; Επιπλέον, ήταν εύκολη η διαδρομή από την παραγωγή των κομματιών μέχρι την τελική κυκλοφορία του άλμπουμ;

Η διαδρομή ενός album μέχρι την ολοκλήρωση του είναι σαν μια περιπέτεια, με τις ευχάριστες αλλά και τις δύσκολες στιγμές. Συνήθως ανάμεσα στις κυκλοφορίες μου τυχαίνει να μεσολαβούν γύρω στα 2 χρόνια, χωρίς όμως αυτό να είναι ένας κανόνας που ακολουθώ, καθώς δεν μου αρέσει να κάνω βιαστικές κινήσεις.

– Υπάρχουν σοβαρές προοπτικές εξέλιξης στην Ελλάδα για καλλιτέχνες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής ή γενικά στόχο αποτελεί και το άνοιγμα προς ένα διεθνές κοινό;

Ναι, νομίζω ότι υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης για τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική, και είτε είναι στους στόχους μου είτε όχι, η μουσική μου αλλά και η μουσική των περισσότερων Ελλήνων δημιουργών, είναι ήδη ανοιχτή στο διεθνές κοινό γιατί βρίσκεται και στα ελληνικά δισκοπωλεία αλλά και σε αυτόν τον κοινό τόπο που ονομάζουμε internet.

– Συστήνεστε ως θερεμινίστρια. Ποια η αξία του θέρεμιν για εσάς; Γιατί επιλέξατε ένα τόσο ασυνήθιστο μουσικό όργανο για να εκφραστείτε;

Αυτό που βρίσκω πολύ γοητευτικό στο theremin, και προσέλκυσε και εμένα όταν το πρωτοείδα, είναι η επαφή του ακροατή με αυτό που στα μάτια μας μοιάζει μαγικό, αλλά στην ουσία δεν είναι άλλο από τη ομορφιά της επιστήμης, της μουσικής και της φυσικής, σε συνδυασμό με την αφοσίωση, την μελέτη, τη συγκέντρωση και την τόλμη του μουσικού.

– Υπάρχουν κάποια ανακοινώσιμα σχέδια, είτε live εμφανίσεις, είτε συνεργασίες που ετοιμάζετε για την συνέχεια;

Αυτή την περίοδο προετοιμάζω την παρουσίαση του νέου δίσκου στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

– Κλείνοντας, πείτε μας, αν επιλέγατε ένα μόνο προσωπικό κομμάτι από την μέχρι τώρα δημιουργική πορεία σας, για να σας γνωρίσει ένα ευρύτερο ακροατήριο, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη αυτή η ερώτηση γιατί μέχρι στιγμής ο κάθε δίσκος μου είναι αρκετά διαφορετικός από τον προηγούμενο. Ευτυχώς λοιπόν που είναι υποθετική και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να διαλέξω μόνο ένα! Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής μου είναι online και διαθέσιμο σε όλους για να το ανακαλύψουν!


Διαβάστε επίσης: 

Junea: Νέο άλμπουμ από την May Roosevelt