Από τον Μπάμπη Βασιλειάδη

Και επειδή όσες φορές έχει τύχει να την δω live περνάω πολύ καλά, δεν δυσκολεύτηκα να το πάρω απόφαση και να πάω, παρ’ όλο το τσουχτερό κρύο και την απεργία στα μέσα μεταφοράς. Και πολύ καλά έκανα τελικά! Γιατί και πολύ καλά πέρασα για άλλη μια φορά, και την ευκαιρία να ακούσω live καινούρια κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της (που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλη), είχα, και επιβεβαίωσα για άλλη μια φόρα το πόσο καλά δουλεμένη είναι αυτή η μπάντα και πόσο ωραία το βγάζει αυτό, πάνω στην σκηνή.

Γύρω στις 23:00 ξεκίνησαν και  για ένα περίπου δίωρο ακούσαμε τα περισσότερα τραγούδια από τον πρώτο δίσκο της  “Try a Little Romance”, αλλά και διασκευές παλιών γνωστών επιτυχιών ( “Starman”, “Do You Love Me”, “Summer Nights”). Άνετη , χαμογελαστή και με  πολύ καλή επαφή με τον κόσμο που είχε έρθει να την παρακολουθήσει, έπαιξε μεταξύ άλλων τα : “Ouverture”, “ I Can Forget”, “Lalala”, “Fly High”, “Just Go On”, και φυσικά την μεγάλη της επιτυχία “Don’t Stop”. Καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας , «έτρεχε» και το εξαιρετικό video projection της Κλαίρης Φαφούτη( ναι, είναι σόι, δεν είναι απλή συνωνυμία) που έδενε απόλυτα με την  μουσική. Τα καινούρια κομμάτια που μας παρουσίασε η μπάντα είναι στο ίδιο στυλ και ύφος με τα προηγούμενα της (ναι, δυστυχώς η Μαριέττα δεν θα παίζει Thrash Metal στο καινούριο της album…!!!).

Ξεχώρισε το “Kookoobuddy” το όποιο αναμένεται να πάρει την θέση του “Don’t Stop” στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Όμως τίποτα από αυτά τα ωραία δεν θα συνέβαινε, αν δεν είχε από πίσω της, τους μουσικούς που την απαρτίζουν. Την Ευαγγελία( βλέπε “Moa Bones” ) στα φωνητικά και τα κρουστά, την Εύη στην ακουστική κιθάρα και φωνές, τον Κώστα και τον Θοδωρή σε τύμπανα και ηλεκτρικό μπάσο αντίστοιχα και τον Τζιμ στο τρομπόνι. Η μόνη μου διαφωνία με το πρόγραμμα που παρουσίασαν, ήταν ότι το διακόπτουν με ( ολιγόλεπτο είναι αλήθεια) διάλειμμα, αν και εκείνη την συγκεκριμένη μέρα, ίσως να ήταν και αναγκαίο τελικά… Δύο ακόμα εμφανίσεις θα πραγματοποιήσει η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα της στον Σταυρό του Νότου στις 24/01 και στις 31/01, για όσους θέλουν να την δουν live.