Λεωφορείο ο πόθος

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει και πάλι την επιτυχημένη περσινή παράσταση Λεωφορείο ο πόθος, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, από την Παρασκε

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  παρουσιάζει και πάλι την επιτυχημένη περσινή παράσταση  Λεωφορείο ο πόθος, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, από την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς είδε για πρώτη φορά το φως της σκηνής στο Ethel Barrymore Theater της Νέας Υόρκης στις 3 Δεκεμβρίου του 1947. Είναι το πρώτο έργο που κερδίζει και τα τρία κορυφαία βραβεία, το Πούλιτζερ, το Βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης και το Ντόναλντσον. Την ίδια χρονιά ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ κάτω από τη σκηνοθετική ματιά του Ελία Καζάν με τους Μάρλον Μπράντο και Τζέσικα Τάντι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το 1951 η κινηματογραφική του μεταφορά χαρίζει στη Βίβιαν Λι το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το έργο ξεκινάει με μία άφιξη και τελειώνει με μία αναχώρηση. Η Μπλανς Ντυμπουά, μία γυναίκα λεπτεπίλεπτη, ευαίσθητη, ονειροπόλα και υπερβολικά κοκέτα, καταφθάνει στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης, στο σπίτι της γλυκιάς και εύθραυστης αδελφής της Στέλλας, που είναι παντρεμένη με τον πολωνικής καταγωγής σκληρό και γοητευτικό εργάτη, Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Φθάνει εκεί με όχημα ένα λεωφορείο που φέρει το όνομα Πόθος. Ο Στάνλεϊ, ένας άντρας που αναζητάει την άμεση και απλή απόλαυση της ζωής, και αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως τρόπαιο, νιώθει να απειλείται από την έλευση της Μπλανς.  Εκείνη: μια γυναίκα που αναζητά τη μαγεία. Εκείνος: ένας άντρας ρεαλιστής. Δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί, όπου δεν θ’αργήσει να συμβεί μία αναπόφευκτη σύγκρουση…

Παίζουν: Πέμυ Ζούνη ,Βασίλης Μπισμπίκης, Ιωάννα Παγιατάκη ,Γιάννης Χαρίσης, Γιώργος Ζώης, Θάλεια Σκαρλάτου, Μάρα Κουκουλά ,Πάμπλο Γκονζάλες-Απόστολος Κρίτσας ,Γιάννης Παλαμιώτης, Φώτης Ζήκος ,Μιχάλης Συριόπουλος, Χρύσα Ιωαννίδου Ζωή Αλεξούλη, Πέλλα Μακροδημήτρη, Αναστασία Χαριτίδου,Ευστράτιος Ανούδης,Παύλος Μαρωνίδης,Δημήτρης Νικολαϊδης,Γιώργος Παυλίδης,Ιούλιος Τζιάτας,Στέλιος Χατζηαδαμίδης.

The show must go on

Λεωφορείο ο πόθος

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Τένν

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Τέννεσυ Ουίλλιαμς, Λεωφορείο ο πόθος, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Καλογρίδη.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Τέννεσυ Ουίλλιαμς, Λεωφορείο ο πόθος, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Καλογρίδη.

Στην ασυναγώνιστη ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης στις όχθες του Μισισιπή η λαγνεία, ο πόνος και ο έρωτας αναμειγνύονται με την υγρασία, τον καπνό και τους ρυθμούς της τζαζ.

Εκεί καταφτάνει η ονειροπόλα Μπλανς (Πέμη Ζούνη) με το λεωφορείο ο «Πόθος». Μοναδική της αποσκευή μια βαλίτσα γεμάτη ψεύτικες γούνες και μπιζού, που κουβαλάνε το βάρος των αναμνήσεων της και τις ελπίδες της «για την καλοσύνη των ξένων».

Σε μια φτωχογειτονιά μένει η αδελφή της Μπλανς, Στέλλα (Ιωάννα Παγιατάκη), μια γυναίκα γλυκιά, εύθραυστη και φρέσκια, που ξεχνάει τη θλιβερή παιδική της ηλικία στην αγκαλιά του γοητευτικού συζύγου της Στάνλεϋ (Βασίλη Μπισμπίκη).

Εκείνος, ένας άντρας που αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως τρόπαιο, βλέπει την ισορροπία της ζωής του να διαταράσσεται με την έλευση της Μπλανς.

Η Μπλανς είναι μια γυναίκα που αναζητά τη μαγεία και ο Στάνλευ ρεαλιστής. Δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί, δύο πρόσωπα που οδηγούνται σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση…

Ο Τέννεσυ Ουίλλιαμς, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της μεταπολεμικής Αμερικής, έγραψε το Λεωφορείο ο πόθος το 1947. Το έργο ανέβηκε την ίδια χρονιά στο Μπροντγουέι, σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, με τους Μάρλο Μπράντο και Τζέσικα Τάντι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η μετάφραση είναι του Χρήστου Νικολόπουλου, τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισγουελ, η μουσική του Θόδωρου Οικονόμου και οι φωτσμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Παίζουν επίσης: Γιάννης Χαρίσης, Φώτης Ζήκος, Γιώργος Ζώης, Χρύσα Ιωαννίδου, Μάρα Κουκουλά, Θάλεια Σκαρλάτου, Μιχάλης Συριόπουλος.

info
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ.,
Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ..
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 20 κανονικό, 15 φοιτητικό, Εξώστης: 15 κανονικό, 12 φοιτητικό

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310. 288000
Τηλέφωνο για ομαδικές κρατήσεις: 2310 276 455

 

 

 

CandoCo Dance Company