Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ξεκινά το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 ένα σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού με εμψυχώτρια τη Μαριέττα Σπηλιοπούλου. Ζούμε- παίζουμε- δημιουργούμε ΜΑΖΙ!

Ένα σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού που θα ενώσει τους διαφορετικούς πολιτισμούς που συμβιώνουν σ΄ αυτή τη γειτονιά- και όχι μόνο- της Αθήνας, μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού, τη φαντασία, τη συνεργασία και την επικοινωνία, ώστε να δημιουργηθεί ένας κοινός «τόπος» ανάμεσα στα παιδιά.

Μουσικοκινητικά παιχνίδια, ομαδικοί αυτοσχεδιασμοί, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορός, σε ένα σεμινάριο δίμηνης διάρκειας στην καρδιά της Αθήνας.

Στόχος είναι η διαδραστική μάθηση, η γνωριμία και η δημιουργική σύμπραξη των παιδιών. Με πλαίσιο το θεατρικό παιχνίδι και ασκήσεις που στηρίζονται στη δυναμική της ομάδας και τη δημιουργική διαδικασία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Το σεμινάριο επικεντρώνεται σε ασκήσεις και παιχνίδια ρυθμού και αφήγησης, σωματικότητας, εμπιστοσύνης, αναπνοής, συναίσθησης του χώρου και της παρουσίας μας μέσα σε αυτόν. Μέσα από την καλλιέργεια της φαντασίας, των παρορμήσεων και του δημιουργικού αυτοσχεδιασμού, η ομάδα του σεμιναρίου θα προσπαθήσει να διερευνήσει τη δυναμική του συνόλου, με στόχο τη χαρά, τη συνεργασία και την ελεύθερη δημιουργική έκφραση.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Μαριέττα Σπηλιοπούλου (ηθοποιός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, θεατρολόγος)

Λίγα λόγια για τη Μαριέττα Σπηλιοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού και ραδιοφωνική παραγωγός. Μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2009 / κατεύθυνση υποκριτικής) εργάστηκε αρχικά στην «Πειραματική σκηνή της Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη (2006-2012) ως βοηθός σκηνοθέτη και ηθοποιός σε 12 παραγωγές. Συνεργάζεται με τον Γιάννη Καλαβριανό ως βοηθός σκηνοθέτη («Αβελάρδος και Ελοΐζα» Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο του Νέου Κόσμου, «Η Τσερλίνε και το σπίτι των κυνηγών» Θέατρο οδού Κεφαλληνίας ). Το Δεκέμβριο του 2013 σκηνοθέτησε στο Θέατρο Αθηνών το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Sergei Prokovief, σε μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών με τη δική της εταιρεία παραγωγής LibARTe. Η παράσταση επαναλήφθηκε σε μεταγραφή για κουαρτέτο σαξοφώνων (S.T.A.B Quartet) σε διασκευή-σκηνοθεσία-ερμηνεία της ίδιας, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (2014-15). Πρωταγωνίστησε στο θεατρικό μονόλογο «Δαίμονας» της Μαρίας Ευσταθιάδη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αγγελίδη, τη θεατρική σαιζόν 2015-16, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Εργάστηκε ως δασκάλα Θεατρικού παιχνιδιού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (2012-14) και ως εμψυχώτρια σε παιδικές εκδηλώσεις. Έχει πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς εκπαιδευτικές δράσεις/εργαστήρια με παιδιά μεταναστών, καθώς και σε ορφανοτροφεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον Ιούνιο του 2015 πραγματοποίησε ένα 2ήμερο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνταν προσωρινά σε δομές της χώρας. Το σεμινάριο βασίστηκε στην επικοινωνία μέσω της μουσικής, των κατασκευών, της κινησιολογίας, της γλώσσας του σώματος και της χρήσης της φαντασίας, έχοντας σκοπό την προσωπική έκφραση και την επικοινωνία της ομάδας χωρίς τη χρήση μίας κοινής γλώσσας.

Φωτογραφία ©Μαρίλη Ζάρκου