Οι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν από την Τετάρτη 24 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Κοινή Ζωή» στη σκηνή Black Box του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Στην παρουσίαση αυτή συμμετέχουν ηθοποιοί που έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση ενός ειδικού σεμιναρίου υποκριτικής πάνω σε κείμενα που εθελοντικά παραχωρήθηκαν από νέους συγγραφείς, μετά από πρόσκληση συνεργασίας που ανακοίνωσε το θέατρο Επί Κολωνώ τον Οκτώβριο του 2014.

Τα κείμενα επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές με στόχο, πέρα απ’ την δική τους εξάσκηση, την παρουσίαση των θεατρικών κειμένων και τη δημιουργία μιας ενιαίας παράστασης.

Συγγραφείς & Έργα:

1. Στέλλα Ζαφειροπούλου – “Κούκλες”
2. Βασίλης Καλλής – “Η Αρχαιολόγος” και “Ο Άνθρωπος του Zonar’s”
3. Μαρία Μάζη – “Μέσα από τα γυαλιά της Ρόζαλιν”
4. Αδαμαντία Ξηρίδου – “Ο Φανοκόρος”
5. Στέλλα Σαμιώτη – “Φανούλα”
6. Γιάννης Σοφικίτης – “Φεγγάρι φεγγαράκι”

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά:
    
Κακανά Ιουλία, Καλλής Βασίλης, Κουντουριώτης Βαγγέλης, Μητρούτσικου Ηρώ, Μπάκα Ιόλη, Παναγιωτίδης Νίκος, Τσαγκαράκου Χρύσα

Διάρκεια: 75’ λεπτά

Studio NAMA – Εργαστήριο της ομάδας Νάμα

Στο Studio της Ομάδας NAMA η διδασκαλία υποκριτικής βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό με δράση και λόγο, με στόχο την κατανόηση και εμπέδωση του Method Acting, τη σύγχρονη δηλαδή εκδοχή της μεθόδου Στανισλάφσκι. Η εξάσκηση πάνω στα στοιχεία της μεθόδου, όπως ο ατομικός και ομαδικός αυτοσχεδιασμός με δοσμένες συνθήκες, το ουδέτερο κείμενο, το ρήμα της δράσης κ.ά., καλλιεργούν την ικανότητα των ηθοποιών στο κτίσιμο τόσο των χαρακτήρων των ρόλων, όσο και των δυναμικών των σχέσεων στις ομαδικές σκηνές.

Το Studio ΝΑΜΑ εδρεύει στο Επί Κολωνώ από το 2000, αλλά ιδρύθηκε και διδάσκει την Μέθοδο ήδη από την δεκαετία του ‘90. Από το εργαστήριο αυτό προέρχονται τα μέλη της Ομάδας Νάμα που στη συνέχεια δημιούργησαν το ίδιο το θέατρο Επί Κολωνώ.