Από 16 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου, για 6 εβδομάδες και για 8 ώρες ημερησίως (8.30-16.30), παιδιά 5-10 ετών θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός Camp που συνδυάζει τη ψυχαγωγία & την εκπαίδευση με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές!

Οι 6 εβδομάδες χωρίζονται σε 3 διαφορετικές περιόδους:

Πρώτη Περίοδος: 16 έως 23 Ιουνίου & 26 έως 30 Ιουνίου
Δεύτερη Περίοδος: 3 έως 7 Ιουλίου & 10 έως 14 Ιουλίου
Τρίτη Περίοδος: 17 έως 21 Ιουλίου & 24 έως 28 Ιουλίου

Το πιο πλούσιο & προσεγμένο πρόγραμμα camp της πόλης!

Στο πλήρες πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με αφορμή σημαντικούς καλλιτέχνες, θα εμπνευστούν από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε θεατρικά εργαστήρια και θα ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους παιδικών βιβλίων. Κι όχι μόνο! Παιχνίδια δεξιοτήτων, γιόγκα, μουσικοκινητική, γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, εξερευνήσεις & εξωτερικά εικαστικά εργαστήρια στην Πλάκα, παιχνίδια με κίνηση στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο πρόγραμμα Camp της πόλης! Κάθε μέρα, τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Μουσειοπαιδαγωγοί, Μουσειολόγοι και Μουσικοπαιδαγωγοί, Ιστορικοί Τέχνης, Ηθοποιοί και Χοροθεραπευτές, Εκπαιδευτικοί και Εικαστικοί, συμπληρώνουν ένα πλούσιο και προσεγμένο πρόγραμμα camp όπου κάθε μέρα εκτός σαββατοκύριακου, τα παιδιά θα επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Δέκα διαφορετικές ειδικότητες εξωτερικών συνεργατών και μόνιμων στελεχών του Μουσείου Παιδικής Τέχνης θα προσφέρουν την απαραίτητη φροντίδα σε κάθε παιδί ξεχωριστά.


ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

Νίκη Αράπη, Μουσικός-Μουσικοπαιδαγωγός
Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ψυχολόγος-Συγγραφέας
Φαίδρα Βασιλειάδου, Μουσειολόγος
Δαμιανός Βογανάτσης, Εκπαιδευτικός-Κινηματογραφιστής
Θεανώ Κοτταρίδου, Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος
Γιάννης Κρομμύδας, Υπεύθυνος παιχνιδιών δεξιοτήτων Κάισσα
Αντώνης Ράπτης, Εκπαιδευτικός
Ελένη Σβορώνου, Συγγραφέας-Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων WWF
Αθανασία Σκληρού, Εικαστικός
Ευρώπη Σταυροπούλου, Χοροθεραπεύτρια-GDTRSr, μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας, Υοga Instructor
Χρήστος Χριστόπουλος, Ηθοποιός-Εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού

Μουσείο Λαϊκής Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη
Μουσείο Αρχοντικό Μπενιζέλων

Ένα Camp με στόχους, αλλά και τρόπους!

Οι βασικοί στόχοι των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, αλλά και του ομαδικού πνεύματος και φυσικά, η ενίσχυση της δημιουργικότητας, με τον μοναδικό τρόπο του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, που εδώ και 23 χρόνια εμπνέει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες στα παιδιά.

Το Καλοκαιρινό Camp εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύπλευρης δράσης “Φροντίζω με Τέχνη”, που πραγματοποιεί το Μουσείο Παιδικής Τέχνης και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

7 λόγοι για να επιλέξετε το Καλοκαιρινό Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης:

1. Επτά διαφορετικές ειδικότητες + εκπαιδευμένοι camp counselors
2. Πλήρες και ισορροπημένο πρόγραμμα
3. Ιδανικό μέγεθος τμήματος (έως 15 παιδιά)
4. Δράσεις εντός & εκτός Μουσείου
5. Ασφαλής & προσεγμένος χώρος
6. Φροντίδα κάθε παιδιού ξεχωριστά
7. Καθημερινό 8ωρο πρόγραμμα (8.30-16.30)


Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums.

Σκοπός του Μουσείου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. «Μαθαίνω μέσω της Τέχνης» είναι η διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που προτείνει, προκαλώντας ερεθίσματα μέσω της Τέχνης και αναπτύσσοντας την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, από νηπιακή ηλικία. Με αφορμή τη θεματολογία των εκθέσεών του (δικαιώματα, διαφορετικότητα, οικογένεια, περιβάλλον κ.ά.), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης και προτείνει παιχνίδια και δράσεις για επισκέπτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας,. Έχει δημιουργήσει κινητά εκπαιδευτικά προγράμματα για την περιφέρεια και προσφέρει εργαστήρια για ΑμεΑ, ΑμΠΟ και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά στο Μουσείο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, να συμμετάσχουν σε καλοκαιρινά camps και σε εικαστικά εργαστήρια ακόμα και με τους γονείς τους. Κάθε χρόνο τα προγράμματα του Μουσείου παρακολουθούν 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 800 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν 650 παιδιά 2,5-14 ετών.