Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του 20ου αιώνα, το έργο του Έντεν φον Χόρβατ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1931 με τεράστια επιτυχία, σε παραγωγή

Ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του 20ου αιώνα, το έργο του Έντεν φον Χόρβατ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1931 με τεράστια επιτυχία, σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

Ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του 20ου αιώνα, το έργο του Έντεν φον Χόρβατ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1931 με τεράστια επιτυχία, σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.


Πρόκειται για ένα Βιεννέζικο λαϊκό δράμα, το οποίο εκτυλίσσεται την περίοδο του Μεσοπολέμου λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη.


Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει δραματικά, οι άνθρωποι όμως είναι ευτυχισμένοι στην ηθελημένη άγνοιά τους – μουσική, κρασί, παιχνίδια, υπαίθρια κέντρα διασκεδάσεως, εκδρομές.


Η Μαριάννε, μια νεαρή γυναίκα που θέλει να σπάσει τα δεσμά της, αρνείται να παντρευτεί τον Όσκαρ, τον άντρα που προορίζεται για σύζυγός της. Ερωτεύεται τον Αλφρεντ, έναν επιπόλαιο τζογαδόρο που θα σαρώσει τη ζωή της…


Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Χουβαρδάς, την μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Γιώργος Δεπάστας και τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει κάνει ο Herbert Murauer.


Ερμηνεύουν οι Ολγα Δαμάνη, Νίκος Κουρής, Αλέκα Παΐζη, Γιώργος Γλάστρας, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Ήμελλος, Γιώργος Τζαβάρας και πολλοί άλλοι.


Info
Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης
27 έως 30 Ιουνίου
Πειραιώς 260, Χώρος Η

Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης

Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Η παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει και πάλι στην Πειραιώς 260 για 30 μόνο παραστάσεις υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάν

Η παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει και πάλι στην Πειραιώς 260 για 30 μόνο παραστάσεις υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Χουβαρδά..
 

Το έργο του Έντεν φον Χόρβατ, ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του 20ου αιώνα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο στις 2 Νοεμβρίου 1931 με τεράστια επιτυχία και χάρισε στον συγγραφέα το βραβείο Κλάιστ.
 
Η δράση του έργου τοποθετείται χρονικά την περίοδο του μεσοπολέμου λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη. Το πολιτικό σκηνικό μέλλεται να αλλάξει δραματικά, οι άνθρωποι όμως είναι ευτυχισμένοι στην ηθελημένη άγνοιά τους – μουσική, κρασί, παιχνίδια, υπαίθρια κέντρα διασκεδάσεως, εκδρομές. Η Μαριάννε, μια νεαρή γυναίκα που θέλει να σπάσει τα δεσμά της, αρνείται να παντρευτεί τον Όσκαρ, τον άντρα που προορίζεται για σύζυγός της. Ερωτεύεται τον Άλφρεντ, έναν επιπόλαιο τζογαδόρο που θα σαρώσει τη ζωή της.
 
Ανανεώνοντας τη φόρμα του  Βιεννέζικου Λαϊκού Δράματος, ο Χόρβατ ανεβάζει στη σκηνή χαρακτήρες σύγχρονούς του και ασκεί έμμεση κριτική στην μικροαστική κοινωνία της εποχής του. Πίσω από τις γραμμές μιας ερωτικής ιστορίας, με σύμμαχο τη μουσική, ο συγγραφέας, μέσα από μια λεπτή ειρωνική ματιά, αφήνει να φανεί λίγο λίγο η ψευτιά και η υποκρισία της κοινωνίας που περιβάλλει τους ήρωες. Χρησιμοποιώντας στοιχεία κωμικοτραγικά και μια ιδιαίτερη γλώσσα, καταθέτει την συνταρακτική μαρτυρία μιας εποχής, που οδεύει αναπόφευκτα προς κάτι απειλητικό.
 
Στην παράσταση η μουσική και τα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς. 
 
 
Ερμηνεύουν (κατά σειρά εμφάνισης):

Όλγα Δαμάνη, Νίκος Κουρής, Τιτίκα Σαριγκούλη, Γιώργος Γλάστρας, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Ήμελλος, Γιώργος Τζαβάρας, Θεμιστοκλής Πάνου, Αγγελική Παπούλια, Κίκα Γεωργίου, Ακύλλας Καραζήσης, Σοφιάννα Θεοφάνους, Γκαλίνα Μπράτουσκα, Λουίζα Κωστούλα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Πλάτανος και έξι παιδιά σε διπλή διανομή
 Πληροφορίες:

Τα λέμε στο διάλειμμα…