Ηλέκτρα Αυτουργός

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Στο συγκλονιστικό μύθο της Ηλέκτρας, κατά την εκδοχή του Ευριπίδη, βασίζεται η παραγωγή του Χοροθεάτρου Ροές, της Σοφίας Σπυράτου, που θα ανέβει στις 27 Ιουνίου στο Θ…

Στο συγκλονιστικό μύθο της Ηλέκτρας, κατά την εκδοχή του Ευριπίδη, βασίζεται η παραγωγή του Χοροθεάτρου Ροές, της Σοφίας Σπυράτου, που θα ανέβει στις 27 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων, στα πλάισια του 23ου Φεστιβάλ Υμηττού.

Ο Ευριπίδης καινοτομώντας και δίνοντας βαρύτητα στην ψυχολογική αλήθεια των ηρώων του, οι οποίοι παρουσιάζονται περισσότερο σύνθετοι και ανθρώπινοι, γράφει μια τραγωδία που αποτελεί σημαντική αφετηρία για το ευρωπαϊκο θέατρο.

Η σύλληψη της ιδέας και η χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου βασίστηκε ακριβώς σ’ αυτή την τραγωδία, με αποτέλεσμα μια παράσταση που συνδυάζει σύγχρονες χορευτικές τεχνικές και αφηγηματικές μεθόδους.

Για την Ηλέκτρα Αυτουργό η χορογράφος συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης συνθέτη Michael Nyman, που έγραψε πρωτότυπη μουσική.

Η «Ηλέκτρα Αυτουργός» αποτελεί μια σπουδή στις πολύπλοκες σχέσεις εξουσίας, πάθους και μίσους που αναπτύσσονται ομοφαγικά ανάμεσα στον Ορέστη, την Κλυταιμνήστρα και την Ηλέκτρα. Επεισόδια, χορικά, μονόλογοι και προβολές video κρατούν το αφηγηματικό νήμα της παράστασης. 

Η παράσταση συλλαμβάνει την ουσία του μύθου και την τοποθετεί στο χώρο ενός λευκού, απογυμνωμένου σκηνικού, μη προσδιορίσιμου χρονικά και τοπικά.

Δον Κιχώτης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Ηλέκτρα Αυτουργός

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το Χοροθέατρο «Ροές» παρουσιάζει έως τις 19 Απριλίου στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το συγκλονιστικό μύθο της Ηλέκτρας, κατά την εκδοχή του Ευριπίδη, σε νέα

Το Χοροθέατρο «Ροές» παρουσιάζει έως τις 19 Απριλίου στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το συγκλονιστικό μύθο της Ηλέκτρας, κατά την εκδοχή του Ευριπίδη, σε νέα παραγωγή, από τη Σοφία Σπυράτου, με τη μουσική του περίφημου Michael Nyman.

Το Χοροθέατρο «Ροές» παρουσιάζει έως τις 19 Απριλίου στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το συγκλονιστικό μύθο της Ηλέκτρας, κατά την εκδοχή του Ευριπίδη, σε νέα παραγωγή, από τη Σοφία Σπυράτου, με τη μουσική του περίφημου Michael Nyman.

Η σύλληψη της ιδέας και η χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου βασίστηκε ακριβώς στην τραγωδία του Ευριπίδη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια παράσταση που συνδυάζει σύγχρονες χορευτικές τεχνικές και αφηγηματικές μεθόδους.

Για την «Ηλέκτρα Αυτουργό» η χορογράφος συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης συνθέτη Michael Nyman, που έγραψε πρωτότυπη μουσική.

Η «Ηλέκτρα Αυτουργός» αποτελεί μια σπουδή στις πολύπλοκες σχέσεις εξουσίας, πάθους και μίσους που αναπτύσσονται ομοφαγικά ανάμεσα στον Ορέστη, την Κλυταιμνήστρα και την Ηλέκτρα.

Επεισόδια, χορικά, μονόλογοι και προβολές video κρατούν το αφηγηματικό νήμα της παράστασης.

Η σύλληψη ιδέας και η χορογραφία είναι της Σοφία Σπυράτου, η μουσική του Michael Nyman, η ποίηση του Στρατή Πασχάλη, τα σκηνικά και κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και ο σχεδιασμός των φωτισμών του Σάκη Μπιρμπίλη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα: Εύη Χατζάκη, Ορέστης: Ντανίλο Ζέκα, Πυλάδης: Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Κλυταιμνήστρα: Λία Τσολάκη, Αίγισθος: Δημήτρης Φέρας. Χορός: Ξένια Θέμελη, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Έλενα Κουρκούλη, Λήδα Μανιατάκου, Γιώτα Μηλίτση, Αλεξία Μπεζίκη, Τζορτζίνα Παλαιοθοδώρου.

Info
«Ηλέκτρα Αυτουργός» από το Χοροθέατρο «Ροές»
Έως τις 19 Απριλίου
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου
Ώρα έναρξης: 21:15
Εισιτήρια: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό)
Τηλέφωνο για πληροφορίες-κρατήσεις: 2103479426 (Χοροθέατρο «Ροές»), 2103453111 (Μουσείο Μπενάκη)

Με άρωμα Βραζιλίας