Η Hoppy Lager είναι η 10η συνταγή που βγαίνει από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ και είναι μια άκρως αρωματική μπίρα εμπνευσμένη από τα αρώματα και τα χρώματα του φθινοπώρου.

Όπως όλες οι μπίρες του ΑΘΗΝΕΟ, είναι αφιλτράριστη, απαστερίωτη και σίγουρα μοναδική. Με  4,5% αλκοόλ, η ΑΘΗΝΕΟ #10 είναι έτοιμη να γοητεύσει τους λάτρεις της μπίρας με την διαφορετική  γεύση της, το ευχάριστο άρωμά της που συνθέτει το ειδικό μίγμα  λυκίσκων Aurora & Lumblin και τη ντελικάτη πικράδα στην επίγευση.

Η γνωριμία της Hoppy Lager με το κοινό έγινε σε εορταστικό κλίμα, αφού έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση  «Ζυθογνωσία 2016» η οποία αποτελεί ένα μοναδικό ζυθο-γευσι-γνωστικό ραντεβού για όσους ξέρουν και.. αγαπούν την μπίρα  στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 3000 επισκέπτες της Έκθεσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ για να δοκιμάσουν την νέα συνταγή καθώς και τις craft προτάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Την παράσταση, όπως ήταν αναμενόμενο, έκλεψε η νέα μπίρα του ΑΘΗΝΕΟ #10 Hoppy Lager καθώς και οι ΒΙΟΣ5 και η μοναστηριακή Affligem που «συστήθηκαν» ξανά στο κοινό των φίλων της μπίρας, αλλά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση, αποκτώντας ακόμη περισσότερους θαυμαστές!

Στο ΑΘΗΝΕΟ, τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας στην Ελλάδα, οι 4 εποχές αποτελούν τον «καμβά» για τη δημιουργία πρωτότυπων συνταγών σε μικρή  παραγωγής, χρησιμοποιώντας τα ξεχωριστά τοπικά υλικά. Τολμώντας και δοκιμάζοντας νέους συνδυασμούς και αρώματα βγαίνουν από τα καζάνια του μπίρες που θυμίζουν με το άρωμα και τη γεύση τους μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Οι μπίρες του ΑΘΗΝΕΟ είναι διαθέσιμες μόνο σε βαρέλι και οι λάτρεις τις μπίρας μπορούν να τις δοκιμάσουν σε επιλεγμένα bar στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για το ΑΘΗΝΕΟ

Στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν από 50 χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιούργησε το πρώτο της Ζυθοποιείο, λειτουργεί σήμερα το ΑΘΗΝΕΟ, ένα πρότυπο μικροζυθοποιείο, ένα κέντρο αφιερωμένο στον πολιτισμό της μπίρας, ένας πυρήνας καινοτομίας, γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης, τέχνης και ψυχαγωγίας. Στο νέο πολύ-λειτουργικό χώρο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς ανακαλύπτοντας έναν ιστορικό βιομηχανικό χώρο πρότυπα επανασχεδιασμένο, μπορούν επίσης να μυηθούν στα μυστικά της ζυθοποίησης φτιάχνοντας τη δική τους μπίρα, να πειραματιστούν με τα συστατικά της, αλλά και να μάθουν τα πάντα για την ιστορία της. Το ΑΘΗΝΕΟ έχει σύγχρονη αισθητική και ταυτόχρονα έντονες αναφορές στο παρελθόν, αφού στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό αλλά περιεκτικό Μουσείο για τη μπίρα και την ιστορία της, όπου οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά οπτικό υλικό για την μακραίωνη διαδρομή της μπίρας από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας, καθώς και παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: Athineo- letsbeer.gr.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΘΗΝΕΟ:

Ώρες λειτουργίας του ΑΘΗΝΕΟ: Σάββατο 13.00-20.00
Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης στο www.athineo.gr/kratisi.html
Λεωφόρος Κηφισού 102, 122 41 Αιγάλεω

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΙΡΕΣ

Βρείτε τα καταστήματα που σερβίρονται οι μπίρες του ΑΘΗΝΕΟ
https://www.athineo.gr/#Beer_Map