Σε έναν καινούριο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου αναπτύσσει την εικαστική πλατφόρμα με τίτλο “The ArtLoft”.

Πρόκειται για μια σειρά εννέα εικαστικών εκθέσεων που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” στην οδό Καπνικαρέας 3. Ένας υπέροχος ενιαίος χώρος τριακοσίων τετραγωνικών κατάλληλος να φιλοξενήσει έργα, εγκαταστάσεις, performing και βιντεοπροβολές σημαντικών καλλιτεχνών. Η επιβλητική του στέγη, στα 9 μέτρα ύψος, δίνει τη δυνατότητα σε νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες να διαντιδράσουν με τον αστικό-βιομηχανικό χαρακτήρα του ίδιου του κτηρίου, που ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της εγχώριας εικαστικής κοινότητας. Οι δράσεις της πλατφόρμας ξεκινούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και περιλαμβάνουν περιοδικές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις που επιμελούνται έμπειροι και διακεκριμένοι επιμελητές. Στα πλαίσια της πλατφόρμας, για πρώτη φορά, καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Καλών Τεχνών της χώρας παρουσιάζουν τα εργαστήρια τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή των ακαδημιών.

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου η πλατφόρμα ξεκινά με την έκθεση «Γυναίκες Ζωγραφίζουν Γυναίκες», σε επιμέλεια της Ήρας Παπαποστόλου.

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι:
 Βίκυ Γεωργιοπούλου, Μαριάννα Κατσουλίδη, Ορέστεια Παπαχρήστου, 
Μάνθα Τσιάλιου, Μαρία Φιλιππακοπούλου

«Σήμερα, πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν σαν μέσο τους τον παραδοσιακό καμβά για να μιλήσουν για το φύλο τους. Οι σύγχρονες καλλιτέχνιδες είναι ουσιαστικά σε μία αναζήτηση της γυναικείας ταυτότητας. Πιο ρεαλιστικές η Μαρία Φιλιππακοπούλου και η Βίκυ Γεωργιοπούλου απαθανατίζουν γυναίκες της καθημερινότητας και τις μεταφέρουν στον καμβά, αγγίζοντας πιο πολύ τη σύγχρονη πραγματικότητα. Πιο παιχνιδιάρα, η Μάνθα Τσιάλιου περιγράφει γυναικεία συναισθήματα μέσα από μια ευρεία γκάμα γυναικείων ταυτοτήτων. Πιο ρομαντική, η Μαριάννα Κατσουλίδη, με τη σωματική στάση των γυναικών της, μεταφέρει στο θεατή το γυναικείο συναίσθημα. Πιο αλληγορική, η γυναίκα της Ορέστειας Παπαχρήστου εκπέμπει έναν ιδιόμορφο ερωτισμό. Πρόκειται για γυναίκες- μούσες που όμως δεν μαρτυρούν απαραίτητα αν είναι σύζυγοι, μητέρες ή κόρες. Οι γυναίκες ζωγράφοι σχολιάζουν τη φύση τους και τη γυναικεία παρουσία στην τέχνη και στη ζωή και μερικές από τις γυναίκες τους μπορούν ίσως να ταυτιστούν ακόμα και με την ίδια την έννοια της ζωγραφικής.»