Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το θεατρικό Εργαστήρι και ο Δήμος Ορεστειάδας οργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, με σκοπό την ενθάρρυνσ…

Το θεατρικό Εργαστήρι και ο Δήμος Ορεστειάδας οργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, με σκοπό την ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας και την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην ακριτική περιοχή του Εβρου.

Το θεατρικό Εργαστήρι και ο Δήμος Ορεστειάδας οργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, με σκοπό την ενθάρρυνση της πανελλήνιας ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας και την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην ακριτική περιοχή του Εβρου.


Το Φεστιβάλ που έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2008 στη Νέα Ορεστιάδα Εβρου, όπου θα βραβευτούν επτά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.


Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται και φέτος από ειδικούς του Θεάτρου που θα αξιολογήσουν τις παραστάσεις και θα απονείμουν τα τιμητικά βραβεία (Α, Β, Γ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α & Β Αντρικού Ρόλου, Α & Β Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβείο Κοινού).


Παράλληλα, εκτός συναγωνισμού και κατόπιν επιλογής προβλέπεται και η συμμετοχή δύο θεατρικών σχημάτων με Παιδικό Θέατρο.


Καλούνται οι ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες από όλη τη χώρα να δηλώσουν μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008 στη διεύθυνση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ| ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Τ.Θ. 34, Τ.Κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα Eβρου.


info
Κωνσταντινουπόλεως 234, 682 00, Ν. Ορεστιάδα, Τ +30 25520 28280 F +30 25520 28288
Ε mail@dionysos-net.gr www.dionysos-net.gr


Ο Οιδίποδας, με τα μάτια της Ιοκάστης

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Με την παράσταση \”Λόξα και Δόξα του Γ. Ξανθούλη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας και την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτε…

Με την παράσταση \”Λόξα και Δόξα του Γ. Ξανθούλη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας και την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Με την παράσταση \”Λόξα και Δόξα\” του Γ. Ξανθούλη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας και την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007.

Το Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από το Δήμο Ορεστιάδας, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Μάριου Πλωρίτη. Ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιώργος Παπαστεφάνου ήταν οι κεντρικοί παρουσιαστές του.

Στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν από τις δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής της προκριματικής φάσης.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από τους: Πρόεδρος: ο θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και μυθιστοριογράφος Παύλος Μάτεσις και Μέλη οι (αλφαβητικά): Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός),Γιάννης Μακρίδης (συνθέτης), Μιχάλης Παπανικολάου (σκηνοθέτης), Ντίνος Πετράτος (σκηνογράφος,ενδυματολόγος).

Tο Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου \”Εν Δράσει\” και η \”Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας\” απέσπασαν από έξι βραβεία η κάθε ομάδα, τέσσερα βραβεία οι \”Αθεράπευτοι\” Ιωαννίνων, ένα βραβείο η Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Ν. Δράμας και δύο έπαινοι απονεμήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.