Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση της ζωγράφου Ευγενίας Αποστόλου σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου, που περιλαμβάνει έργα από την περίοδο 1984-2009 με έμφαση στον κύκλο μεταξύ 1992 και 2009.

Γεννημένη στο Σουδάν από Έλληνες γονείς, η Ευγενία Αποστόλου έρχεται στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών όπου περνάει τα σχολικά και εφηβικά της χρόνια. Στην εφηβεία αποφασίζει ότι θέλει να ασχοληθεί με τη ζωγραφική, απόφαση την οποία ακολουθεί πηγαίνοντας στην Αγγλία για να πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες σπουδές στο Central School of Arts and Design (1974-1978) και στο Royal College of Art (1979-1982) του Λονδίνου, δίπλα στους William Turnball και Peter de Francia, Jeniffer Durrant, Mario Dubsky, Paul Huxley και άλλους. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 1995 συμμετείχε στην 46η Μπιενάλε της Βενετίας με την έκθεση « Έλυτρον » σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού.

Στις εικόνες της οι φαινομενικά τυχαίες συναντήσεις καθημερινών αντικειμένων σε μεγέθυνση λειτουργούν ψυχαναλυτικά ανασύροντας προσωπικά αλλά και κοινά βιώματα. Η Αποστόλου ζωγραφίζει αναμιγνύοντας φύκια με χρώμα το οποίο κυριολεκτικά ρέει πάνω στον καμβά. Οι μονόχρωμοι καμβάδες τις, όπως οι μικροί κόκκινοι καμβάδες στο έργο Red Light District είναι προσεκτικά φτιαγμένοι από διαδοχικές εναποθέσεις χρώματος σε βάθος χρόνου. Το έργο της Αποστόλου διαπραγματεύεται το θέμα του χώρου μέσω των χαρακτηριστικών εγκατάστασης που τους προσδίδει, δουλεύοντάς τα κατά βάση σε σειρές και με την εντατική ενασχόληση της με τη τοποθέτηση τους στο χώρο.