Εργαστήριο υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Η δασκάλα Υποκριτικής και σκηνοθέτις Ελένη Σκότη θα δημιουργήσει, στα πλαίσια του studio NAMA ένα νέο τμήμα προετοιμασίας μονολόγων για μαθητές που θέλουν να εισαχθο…

Η δασκάλα Υποκριτικής και σκηνοθέτις Ελένη Σκότη θα δημιουργήσει, στα πλαίσια του studio NAMA ένα νέο τμήμα προετοιμασίας μονολόγων για μαθητές που θέλουν να εισαχθούν σε δραματικές σχολές και για επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν κομμάτια για οντισιόν. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 5 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τέλη Ιούλη.

Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000. Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στο Ωδείο Αθηνών.

Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό Θέατρο, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος αποσπώντας το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα κ.α.

Ανάμεικτη Θεατρική Σαλάτα

Εργαστήριο υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA εισάγει νέους στο 1ο έτος στις σύγχρονες βασικές αρχές υποκριτικής και βοηθάει επαγγελματίες ηθοποιούς να βελτιώσουν την τεχνική του…

Το θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA εισάγει νέους στο 1ο έτος στις σύγχρονες βασικές αρχές υποκριτικής και βοηθάει επαγγελματίες ηθοποιούς να βελτιώσουν την τεχνική τους βασιζόμενοι στον αυτοσχεδιασμό. Τα φετινά μαθήματα ξεκινούν στα τέλη Σεπτέμβρη.

Οι μαθητές εκτίθενται σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και οδηγούνται στην ανακάλυψη της δημιουργικής πλευράς του εαυτού τους ως καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια στο 2ο έτος γίνεται εισαγωγή σε μικρά ουδέτερα κείμενα πάνω στα οποία εφαρμόζονται οι τεχνικές του αυτοσχεδιασμού για να δουλευτούν σκηνές, μέσα από την δράση.

Επίσης θα υπάρξει προχωρημένο τμήμα για επαγγελματίες ηθοποιούς το οποίο θα έχει σκοπό την βελτίωση της τεχνικής μέσα από προχωρημένες ασκήσεις.

Η εξάσκηση πάνω στον ατομικό και ομαδικό αυτοσχεδιασμό με δοσμένες συνθήκες, το ουδέτερο κείμενο, το ρήμα της δράσης κ.α., καλλιεργούν την ικανότητα των ηθοποιών στο κτίσιμο τόσο των χαρακτήρων των ρόλων, όσο και των δυναμικών των σχέσεων στις ομαδικές σκηνές.

Όλα τα μαθήματα παραδίδει η Ελένη Σκότη.

Τμήμα προετοιμασίας για το Υπουργείο Πολιτισμού