Εργαστήριο παιδικού και εφηβικού θεάτρου

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Άρχισαν οι εγγαρφές στο θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Σοφούλη για τη χειμερινή περιόδο. Μικροί και έφηβοι ετοιμαστείτε για υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και θεατρικ

Άρχισαν οι εγγαρφές στο θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Σοφούλη για τη χειμερινή περιόδο. Μικροί και έφηβοι ετοιμαστείτε για υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και θεατρικό παιχνίδι!

Το θεατρικό εργαστήρι για  παιδιά λειτουργεί στο θέατρο Σοφούλη από τον Φεβρουάριο του 2002 και από τότε έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν ηθοποιούς. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα, κοινωνικοποιούνται, καλλιεργείται η αισθητική τους και οξύνονται η δημιουργικότητα και η φαντασία τους.

Θεωρώντας πολύ σημαντική τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων γενικότερα στα θεατρικά δρώμενα, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη στελέχωση του εργαστηρίου σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τα μαθήματα δίνονται στο χώρο του Θεάτρου Σοφούλη και στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς τα τμήματα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της  δουλειάς τους στο ευρύ κοινό.

Τμήματα που λειτουργούν: Παιδικό τμήμα (6-11 ετών), κάθε Σάββατο 10.00-14.00. Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών), κάθε Σάββατο 14.00-18.00. Μαθήματα που διδάσκονται: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Χορός, Θεατρικό τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι.

Ο ευτυχισμένος Prince

Εργαστήριο παιδικού και εφηβικού Θεάτρου

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Από το 2002, στο Θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά, με στόχο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και…

Από το 2002, στο Θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης λειτουργεί Θεατρικό Εργαστήρι για  παιδιά, με στόχο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο, τόσο σαν θεατές όσο και σαν ηθοποιούς. Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί ακόμη δύο ενδιαφέροντα εργαστήρια.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου παρουσιάζει το έργο του Γ. Ξανθούλη Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο, σε σκηνοθεσία-επιμέλεια Μαρίας Κεχρή.

Ενώ, την Κυριακή 7 Ιουνίου, και πάλι στις 8 το βράδυ, το εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου παρουσιάζει επίσης έργο του Γ. Ξανθούλη, και συγκεκριμένα το Μια τρελή, τρελή πολυκατοικία, σε σκηνοθεσία-επιμέλεια Μαρίας Κεχρή.

Σχετικά με τα εργαστήρια, τα μαθήματα δίνονται στο χώρο του Θεάτρου Σοφούλη, και στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς τα τμήματα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στο ευρύ κοινό.

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι: Παιδικό  τμήμα (6-11 ετών) και Εφηβικό τμήμα (12-18 ετών), με μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Κινησιολογίας, Χορού, Θεατρικού τραγουδιού και θεατρικού παιχνιδιού. Από τον Οκτώβριο του 2009 θα λειτουργήσει και τμήμα ενηλίκων.

Δεύτερη εβδομάδα Off off Athens