Την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, η Ελεονώρα Αποστολίδη και ο Χρίστος Παπαγεωργίου θα εμφανιστούν στην Παραλία Αύρας στην Αίγινα.

Η Ελεονώρα Αποστολίδου θα παίξει τα έργα: F. Schubert: Σονάτα για πιάνο αρ. 14 σε λα ελάσσονα, D. 784 (I. Allegro giusto, II. Andante, III. Allegro vivace) S. Rachmaninoff: Moments Musicaux, έργο 16 αρ. 3, 4, 5, 6

Ενώ μαζί με τον Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσουν στυλιστικές παραλλαγές πάνω στο τραγούδι «Στο περιγιάλι το κρυφό» του Μίκη Θεοδωράκη.

Ένα έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο με αφετηρία την πασίγνωστη μελωδία του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη. Στο περιγιάλι το κρυφό… Την επεξεργάζεται σε όλα τα μουσικά στυλ από τον Κουπερέν μέχρι τον Κήθ Τζάρετ αλλά και ακόμη παραπέρα… με τη βοήθεια του Τμήματος Μουσικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (καθηγητές Θ. Λώτης & Α. Μνιέστρης). Από τον Μπαχ και τον Χαίντελ ξετυλίγεται μια μεγάλη σειρά από εμβληματικούς πιανίστες- συνθέτες της ιστορίας (Μότσαρτ, Σούμαν, Μπάρτοκ κ.α.), οι οποίοι συνομιλούν μουσικά με… τον Μίκη Θεοδωράκη!

Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο  
Ελεονώρα Αποστολίδη, πιάνο

Βιογραφικά

H Eλεονώρα Αποστολίδη γεννήθηκε στη Πρέβεζα το 1995. Με τη καθοδήγηση της μητέρας της ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. Το 2010 έλαβε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα και Πρώτο βραβείο με καθηγητή τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Το 2012 έλαβε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό Άριστα ( Τάξη Γιώργου Χλίτσιου). Έχει βραβευθεί σε διεθνής και πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως: AADGT: International Young Gifted Musicians Festival, Passion of Music 2015 στη Νέα Υόρκη (Χρυσό μετάλλιο), International Competition of Young Performers (τίτλος του Soloist), 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης (1ο βραβείο), Πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου ” Τέχνης” (3ο βραβείο), Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (2ο βραβείο). Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Δημοτική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) και με την Ορχήστρα Σπουδαστών του ΚΩΘ. Έχει δώσει συναυλιες στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στις Η.Π.Α και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως, Carnegie Hall, Steinway Hall (New York), Castle D’ Ursel, Wiener Saal, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σολίστ όπως: Ναταλία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Τουφεξής, Susan Star, Anthony Newman, Alexander Korsantia, Alexander Melnikov, Vladimir Feltsman. Σήμερα φοιτά στο Conservatory of Music, Purchase College στη Νέα Υόρκη με πλήρη υποτροφία στη τάξη του Paul Ostrovsky.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου συνθέτης, πιανίστας, εκπαιδευτικός και παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με τον τίτλο «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη». Από τον Ιούνιο του 2014 είναι ο νέος Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ. Το 2013 εμφανίστηκε στο Avery Fisher Hall ΝΥ όπου έπαιξε διηύθυνε Μότσαρτ με την New England Sympony και την ίδια χρονιά η Φιλαρμονική της Οδησσού η ΚΟΑ και η Φιλαρμονική του Μπάφαλλο (Buffalo NY) περιέλαβαν στο πρόγραμμά τους τη σύνθεσή του «Πυρρίχιος». Η τελευταία απέσπασε την ίδια χρονιά και βραβείο από την ASCAP για την παρουσίαση του. Επιπλέον έχει τιμηθεί με πλειάδα σημαντικών βραβείων όπως το 1ο βραβείο σύνθεσης 2 Agosto 1999, Reding-Piette1996 στο πιάνο ντούο, Βραβείο Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 1998 κ.α.). Έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα σε πολλά μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως Lincoln Center, Carnegie (Weil) Hall, Berlin Philharmonie, Barbican Hall, South Bank Center St James Palace, Κioi Hall, Casals Hall Codaira Hall Tokyo, Rudolfinum Dvorak Hall κ.α. Εκτός των προαναφερθέντων έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Philharmonia η Orchestre Symphonique du Capitale de Toulouse, η Οxford Philomusica, η Συμφωνική του Μονάχου, η Malaga Symphony Orchestra, η N.H.K., η Orchestra Sinfonica del Emiglia Romagna “Arturo Toscanini”, η Czech Radio Symphony την Κ.Ο.Θ. Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής κ.α. Τον Απρίλιο του 2015 και για πρώτη φορά 85 χρόνια μετά τον Δημήτρη Μητρόπουλο έπαιξε και διηύθυνε με ελληνική ορχήστρα (Ε.Σ.Ο.ΝΕΡΙΤ) το 3ο κοντσέρτο για πιάνο του Προκόφιεφ που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Από τη ΝΕΡΙΤ plus. Επίσης συνεργασίες του περιλαμβάνουν εξέχοντες καλλιτέχνες όπως οι M.Plasson, P. Entremont, P.Calderon, H. Earle, D. Callegari, ο Oscar Ghiglia, η Μαρία Φαραντούρη, ο Θεόδωρος Κερκέζος, ο Χρήστος Ζερμπίνος, ο Stanley Drucker η Elmira Darvarova, οι N.Y.Phil. Chamber Soloists, κ.α.