Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ, στο Θέατρο Φούρνος

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Και φέτος σας περιμένουμε στην παράσταση «Ελάτε σ΄ εμάς για έναν καφέ», που ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά στο θέατρο «Φούρνος» για 15 παραστάσεις από τις 2 Οκτωβρίου 2015.

Δυνατό χαρακτηριστικό του καφέ είναι να μην χάνει το άρωμά του και στον δικό μας παραμένει και διαρκεί. Έτσι και φέτος σας περιμένουμε στην παράσταση «Ελάτε  σ΄ εμάς για έναν καφέ», που ανεβαίνει για τέταρτη  χρονιά στο θέατρο «Φούρνος»  για 15 παραστάσεις  από τις 2 Οκτωβρίου 2015.

Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή της νουβέλας του Πιέρο Κιάρα «La spartizione», απ΄όπου και η ομώνυμη ταινία  του Αλμπέρτο Λατουάντα.

Το έργο  περιγράφει την σχέση ενός δημοσίου υπαλλήλου με τρεις ανύπαντρες αδελφές, στην εποχή του Μεσοπολέμου, στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι.

Η πρόσκληση για έναν καφέ που γίνεται αφορμή για ανατρεπτικές εξελίξεις, οδηγεί τους ήρωες σε οριακές καταστάσεις αλλά και ένα απρόσμενο τέλος. Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, αρκετές φορές μαύρου, και  σπαρταριστές σκαμπρόζικες καταστάσεις, το έργο- επίκαιρο όσο ποτέ- δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα σχόλιο πάνω στη γέννηση του φασισμού.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαΐδη

Μελετώντας το έργο, προσαρμόζοντάς το και διασκευάζοντάς από νουβέλα σε θεατρικό, ανακαλύψαμε πως μας οδηγεί σε μια περιπέτεια, αφού, οδηγηθήκαμε στην ψηλάφηση ενός φαινομένου που μοιάζει να επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ανθρώπινη κοινωνία. Με χρονικό σημείο αναφοράς την φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι το έργο αποτελεί ένα χιουμοριστικό και καυστικό σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη φύση, τις κοινωνικές συμβάσεις και το ανεκπλήρωτο που μας οδηγεί ενίοτε σε καταστροφικές επιλογές τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ουσιαστικά ψηλαφίσαμε τους λόγους της γέννησης του φασισμού. 

Η “Ομάδα 92’”

Η γνωριμία των μελών της ομάδας  ξεκίνησε από τα χρόνια της συνάντησης και σπουδής τους στη δραματική σχολή «Θεμέλιο».  Το 2012 και αφού είχαν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την θεατρική ομάδα που πάντα ονειρεύονταν και σχεδίαζαν. Μια απόφαση που εμπεριείχε την ανάγκη να αποτίσουν φόρο τιμής, στους δασκάλους τους,  Νίκο Βασταρδή και Ζωζώ Ζάρπα. Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπάθειά τους στάθηκε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

Σκηνικός χώρος- Κοστούμια: Γιάννης  Μετζικώφ

Επιμέλεια κίνησης : Κική Σελιώνη

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου Στέλιος Δανιήλ

Μακέτες: Βασίλης Παπαδάτος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Καρτάνου

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Θεοδώρα Σιάρκου, Γιώργος Σκυριανός,  Στέλλα Χατζημιχελάκη

Διάρκεια : 85΄

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Πορεία

Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ, στο Θέατρο Φούρνος

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Η θεατρική Ομάδα 92 "ψήνει" τον καφέ της για 2η χρονιά και φέτος τον σερβίρει στο "Φούρνο"! Η μαύρη κωμωδία Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ είναι ελεύθερη διασκευή από την Ομάδα 92 της νουβέλας του Πιέρο Κιάρα «La spartizione» και της ομώνυμης ταινίας του Αλμπέρτο Λατουάντα.

Η θεατρική Ομάδα 92 “ψήνει” τον καφέ της για 2η χρονιά και φέτος τον σερβίρει στο “Φούρνο“! Η μαύρη κωμωδία Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ είναι ελεύθερη διασκευή από την Ομάδα 92 της νουβέλας του Πιέρο Κιάρα «La spartizione» και της ομώνυμης ταινίας του Αλμπέρτο Λατουάντα.

Το έργο περιγράφει την σχέση ενός δημοσίου υπαλλήλου με τρεις ανύπαντρες αδελφές, στην εποχή του Μεσοπολέμου, στην φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι.

Η πρόσκληση για έναν καφέ έχει ανατρεπτικές εξελίξεις, οδηγεί τους ήρωες σε οριακές καταστάσεις και ένα απρόσμενο τέλος. Με πολύ χιούμορ, πολλές φορές μαύρο και με σπαρταριστές σκαμπρόζικες καταστάσεις, το έργο- επίκαιρο όσο ποτέ- δεν είναι παρά ένα αλληγορικό σχόλιο  στην γέννηση την άνοδο και την πτώση του φασισμού.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικός χώρος- Κοστούμια: Γιάννης  Μετζικώφ
Επιμέλεια κίνησης : Κική Σελιώνη
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαρινάκης, Γεωργία Σιέττου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Καρτάνου

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καρακίτσου, Ευγενία Μαραγκού, Ιουλία Σιάμου, Γιώργος Σκυριανός, Στέλλα Χατζημιχελάκη

Το δέντρο, της Μαρίας Λαϊνα, στο θέατρο Σημείο