/Θέματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει το Νοέμβριο τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και το Νοέμβριο τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική.


ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Γιατί ο ελέφαντας έχει προβοσκίδα;

Τρισδιάστατα ζώα…

Εργαστήριο για γονείς και παιδιά

Κυριακή 6/11,  11.30-13.00 & Κυριακή 13/11,  11.30-13.00


Ήταν κάποτε μια εποχή που ο ελέφαντας είχε την πιο μικρή και κομψή μυτούλα από όλα τα ζώα του δάσους. Μια μέρα η ζούγκλα έπιασε φωτιά και καιγόταν από άκρη σε άκρη. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα ο ελέφαντας έχει μια τεράστια προβοσκίδα. Γιατί;

Στο εργαστήριο αυτό αφού παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του ελέφαντα, όλοι μαζί θα μετατρέψουμε το χώρο μας σε μία ζούγκλα με τεράστια ζώα. Θα πάρουμε κουτιά, θα κολλήσουμε ρολλά, θα τεντώσουμε σχοινιά, θα τρυπήσουμε με διάφορα υλικά και στο τέλος θα δώσουμε χρώμα στις τρισδιάστατες κατασκευές μας.

Γονείς και παιδιά θα εξοικειωθούν με την κατασκευή τεράστιων αντικειμένων με  ανακυκλώσιμα υλικά και θα πειραματιστούν με διαφορετικές μεθόδους σύνδεσης (ταινία, κόλλα κτλ), καθώς και με τη ζωγραφική πάνω σε διάφορους όγκους. Οι κατασκευές με μεγάλα υλικά αναγκάζουν το παιδί να εξασκήσει διαφορετικούς μυς αλλά και τις πιο αδρές κινητικές του δεξιότητες.

Παράλληλα τα παιδιά παρατηρούν την ισορροπία των υλικών και ανακαλύπτουν ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να τα συνδέσουν.

Υ.Γ. Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Εισιτήριο: €15

Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00


ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

Ένα κορίτσι, μια μάγισσα κι ένα σπίτι με ένα πόδι

Φωβισμός* και Ντανταϊσμός*

Σάββατο 12/11, 11:00-12:30 & Κυριακή 20/11, 11:30-13:00

Κόκκινα, κίτρινα, μπλε, πράσινα κομμάτια από χαρτί και μάτια, μύτες, φρύδια, χείλη, αυτιά, μαλλιά, κομμένα από περιοδικά, συνθέτουν τις εικόνες μιας ιστορίας από τη Ρωσσία.

Τα κολλάζ του Henri Matisse και της Hannah Hoch ζωντανεύουν την ιστορία ενός κοριτσιού και μιας μάγισσας που ζούσε σ’ένα σπίτι που είχε  πόδι και δίνουν έμπνευση για τα έργα των παιδιών.

Τα παιδιά θα δουν αντιπροσωπευτικά έργα του Φωβισμού και του Ντανταϊσμού και στη συνέχεια θα πειραματιστούν με την τεχνική του κολάζ: θα επιλέξουν, θα κόψουν και θα κολλήσουν πολύχρωμα χαρτιά, θα βρουν φωτογραφίες σε περιοδικά και θα συνθέσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο!

Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Φωβισμός*: (< fauve: αγρίμι) αποτέλεσε καλλιτεχνικό ρεύμα στη ζωγραφική και αναπτύχθηκε στη Γαλλία το 1905. Τα έργα των φωβιστών χαρακτηρίζονταν από αδρές πινελιές και από έντονα χρώματα, ενώ τα θέματα τους ήταν απλά και αφαιρετικά.

 Ντανταϊσμός* ή Νταντά: καλλιτεχνικό κίνημα της avant-garde διανόησης της εποχής. Ξεκίνησε το 1915 στο Cabaret Voltaire στη Ζυρίχη. Μεταξύ άλλων, το κίνημα ήταν μια διαμαρτυρία στον παραλογισμό του πολέμου και χαρακτηριζόταν από εσκεμμένο παραλογισμό και απόρριψη των κυρίαρχων ιδανικών της τέχνης.

Για παιδιά 4-5 ετών

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Εισιτήριο: €10

Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00


ΠΑΙΔΙΑ 5-7 & 7-10  ΕΤΩΝ

Το πρώτο Photoshop 1861

Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 5/11, 11:00-13:00

H φωτογραφία έχασε την αθωότητά της πριν από πολλά χρόνια. Από τη δεκαετία του 1860 έχει αρχίισει ήδη η επεξεργασία, η επέμβαση δηλαδή στις φωτογραφίες. Αργότερα με την έλευση της ψηφιακής εικόνας και το photoshop οι επεμβάσεις γίνονται ακόμα πιο συχνές. Στο εργαστήριο αυτό θα δούμε μερικά παραδείγματα αλλοίωσης εικόνων  στην  ιστορία και θα καταλήξουμε στον Oscar Rejlander, ο οποίος έκανε το πρώτο photomontage.


Το φάντασμα της Στερεοσκοπικής και Φωτογραφικής εταιρίας του Λονδίνου

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 13/11, 11:30-13:30

Στο εργαστήριο αυτό θα εξιχνιάσουμε το μυστήριο των φαντασμάτων της Στερεοσκοπικής και Φωτογραφικής εταιρίας του Λονδίνου. Θα γνωρίσουμε τα φωτογραφικά τρικ που χρησιμοποιούσε ο Sir David Brewster το 1856 για να βάλει φαντάσματα στις εικόνες του. Θα μάθουμε  επίσης να χρησιμοποιούμε την αργή ταχύτητα στη φωτογραφική μηχανή, να πειραματιζόμαστε με το σώμα μας και το χώρο και, τέλος, θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες φαντασμάτων.


Ζωγραφίζουμε με το φως

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 27/11, 11:30-13:30

Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε το χώρο, θα κινηθούμε σε αυτόν και θα παίξουμε ομαδικά. Θα γίνουμε οι ίδιοι φωτογράφοι, αλλά και θα φωτογραφηθούμε. Θα εξερευνήσουμε τις δημιουργικές δυνατότητες μιας φωτογραφικής μηχανής και θα φτιάξουμε φωτεινά τοπία. Τέλος, θα τυπώσουμε τις φωτογραφίες μας και θα τις μεταφέρουμε στο χαρτί  με χρώματα και άλλα υλικά.


Φωτογραφίζουμε τη χαρά, τη λύπη και άλλα συναισθήματα…

Για παιδιά 7-10 ετών: Κυριακή 20/11, 11:30-13:30

Μέσα από το παιχνίδι και τη ζωγραφική θα ανακαλύψουμε τα συναισθήματά  μας και θα συνδεθούμε με αυτά. Θα μάθουμε να εμπιστευόμαστε ο καθένας τον εαυτό του,  παίζοντας με την υπόλοιπη ομάδα. Θα φωτογραφίσουμε τους εαυτούς μας και τα συναισθήματά μας, όπως τη χαρά, τη λύπη, τον ενθουσιασμό.  Θα παίξουμε με τις σκιές και θα μεταμορφωθούμε με το φως. Θα χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφική μηχανή και θα ανακαλύψουμε πώς το φως μπορεί να μεταμορφώσει πτυχές του εαυτού μας.

Για παιδιά 5-7 και 7-10 ετών

Με την Εικαστικό-Art Therapist  Νιόβη Σταυροπούλου

Εισιτήριο: €12

Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00


ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ

Αθλητισμός

Κυριακή 13/11, 11:30-12:30

Μέσα από την ιστορία ενός Αθηναίου αθλητή μαθαίνουμε για τα αθλήματα, τις προπονήσεις, τους αγώνες, τα έπαθλα αλλά και τη σημασία του αθλητισμού για τους αρχαίους Έλληνες.


Γενναίοι Αρχαίοι 

Κυριακή 27/11, 11:30-12:30

Πώς γίνεται κανείς ήρωας; Τι όπλα χρειάζονται; Με ποιους θεούς πρέπει να έχει καλές σχέσεις; Ποια είναι τα μυστικά του καλού πολεμιστή; Μια διαδρομή γεμάτη δοκιμασίες αλλά και κατορθώματα .

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών

Με την Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη

Εισιτήριο:  €7 (για ένα παιδί και συνοδό)

Επιπλέον ενήλικας  €7, για κάθε επιπλέον παιδί €5

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Το Σχολείο των Μαγικών Ζώων - Μαργκίτ Άουερ

Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται απόλυτος προορισμός και φέτος για τα παιδιά από 2-12 ετών.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται απόλυτος προορισμός και φέτος για τα παιδιά από 2-12 ετών… Κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι το Μάϊο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσική!

ΠΑΙΔΙΑ 2- 3,5 ΕΤΩΝ

«Ο βάτραχος που ήπιε όλο το νερό του κόσμου»

Φτιάχνουμε μπογιές και παίζουμε με τα χρώματα!

Εργαστήριο για γονείς και παιδιά

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 11.30-13.00

Ήταν και δεν ήταν …ήταν ένας βάτραχος. Μια μέρα διψούσε τόσο πολύ που ήπιε όλο το νερό του κόσμου! Όλα τα άλλα ζώα έμειναν χωρίς νερό κι έτσι διψασμένα όπως ήταν προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να του πάρουν το νερό και στο τέλος τα κατάφεραν!

Μια ιστορία με έναν ολοστρόγγυλο βάτραχο μας δίνει τα ερεθίσματα για να παίξουμε με κύκλους και να πειραματιστούμε με τις δικές μας σπιτικές συνταγές για μπογιές. Κι όταν λέμε σπιτικές συνταγές το εννοούμε! Θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι, ξύδι, μπαχαρικά, αφρό ξυρίσματος, σαμπουάν, χρώματα ζαχαροπλαστικής και άλλα υλικά για να φτιάξουμε τα δικά μας χρώματα!

Και το παιχνίδι δεν σταματά εδώ. Θα φτιάξουμε αυτοσχέδια πινέλα και θα ζωγραφίσουμε ολοστρόγγυλους βάτραχους σε πολλές και διαφορετικές επιφάνειες με ρολλάκια και σφουγγάρια!

Τα παιδιά διασκεδάζουν περισσότερο με το να ανακαλύπτουν διαφορετικούς τρόπους να χρησιμοποιήσουν τις μπογιές παρά με το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Παίζουν, τσαλαβουτούν όλο το χέρι τους μέσα στη μπογιά και με ενθουσιασμό παρακολουθούν το αποτέλεσμα των κινήσεών τους!

Οι γονείς συμμετέχουν επίσης σε αυτά τα παιχνίδια και αντιλαμβάνονται την πραγματική σημασία της φράσης «Είναι η διαδικασία και όχι το αποτέλεσμα» που μετράει»!.

Γονείς και παιδιά φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί με τη συνεργασία της παιδαγωγού και εικονογράφου Άννας Παπαϊωάννου

Εισιτήριο:€15

Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

«Ο Ανανσί και η μάγισσα που την έλεγαν Πέντε»

Μια ιστορία πάνω σε κύλινδρο χαρτιού!

Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 11:30 – 13:00

Σάββατο 21 Νοεμβρίου, 11:00 – 12:30

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία αράχνη που την έλεγαν Ανανσί και μια μάγισσα που την έλεγαν Πέντε. Μια μέρα ο Ανανσί και η μάγισσα που την έλεγαν Πέντε συναντήθηκαν και τότε….

Μια ιστορία από την προφορική παράδοση της Αφρικής ξεδιπλώνεται πάνω σε ένα κύλινδρο χαρτιού από την Άπω Ανατολή. Δύο μακρινοί κόσμοι συναντιούνται και μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το emakimono,  τον ζωγραφισμένο κύλινδρο από χαρτί, με τη βοήθεια του οποίου αφηγούνται τα παραμύθια στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μια τεχνική αφήγησης που ξεκίνησε τον 11ο αιώνα και αναβιώνει ξανά στις μέρες μας. Οι εικόνες, ζωγραφισμένες σε χάρτινη επιφάνεια, ξεδιπλώνονται καθώς προχωράει η ιστορία.

Τα παιδιά θα ακούσουν και θα δουν την ιστορία του Ανανσί και στο τέλος θα φτιάξουν το δικό τους emakimono παρουσιάζοντας τη δική τους ιστορία!

Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Για παιδιά 4-5 ετών

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί με τη συνεργασία της αφηγήτριας Βασιλείας Βαξεβάνη.

Εισιτήριο: €10

Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7

ΠΑΙΔΙΑ 5-7 & 8-10  ΕΤΩΝ

Τζέιμς Τόμσον 1834-1882*

“Κάθε τρένο τραβάει μπροστά

Δέντρα και σπίτια πίσω μας χάνονται”

Σε αυτό το εργαστήριο στίχοι και λέξεις θα αποτελέσουν το θέμα για τα έργα.  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν χρώματα και άλλα υλικά για να μετατρέψουν τα λόγια, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε ένα τρισδιάστατο ποιητικό κολάζ.

Σύντροφοι σε αυτή την πτήση μας, τα ασημένια περιστέρια του James Thomson, που μας ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία του 19ου αιώνα.

*James Thomson, Σκωτσέζος ποιητής  της Βικτωριανής εποχής

Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 7 Νοεμβρίου 11.00-13.00

Με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου

Εισιτήριο €12

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10 

Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Τζ. Ρ. Ρ.  Τόλκιν 1892-1973*

Το ταξίδι μας συνεχίζεται με τα ποιήματα του Τόλκιν. Εκεί θα συναντήσουμε ξωτικοβασιλιάδες, περήφανους νάνους, δράκους και πριγκίπισσες και θα εξερευνήσουμε απόρθητα κάστρα και ξεχασμένα μεγαλοπρεπή βασίλεια. Παρέα με τα ατρόμητα χόμπιτ και μέσα από αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια, τα παιδιά θα κατασκευάσουν με χαρτόνια, σύρματα και άλλα υλικά το δικό τους τρισδιάστατο κόσμο.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται δύο φορές, μία για παιδιά 5-7 ετών και μία για παιδιά 8-10 ετών.

*J.R. R. Tolkien , εξέχων και διαπρεπής Άγγλος φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητής και ακαδημαϊκός, σήμερα ιδιαίτερα γνωστός ως ο συγγραφέας των ακόλουθων έργων φανταστικής λογοτεχνίας: «Χόμπιτ» και  «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» .

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 15 Νοεμβρίου 11.30-13.30

Για παιδιά 8-10 ετών: Σάββατο  14 Νοεμβρίου 11.00-13.00

Με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου

Εισιτήριο €12

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10 

Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ*

Νεραϊδοχώρα

Εκεί που η μέλισσα βοσκά, εκεί κι εγώ!

Στης πασχαλιάς τον καμπανίσιο τον ανθό,

Εκεί λουφάζω σαν ακούσω της κουκουβάγιας το ουρλιαχτό!

Ευτυχισμένος το καλοκαίρι ακολουθώ,

Πατώντας πάνω στης νυχτερίδας το φτερό!

Ευτυχισμένα, ευτυχισμένα από δω και μπρος θα ζω,

Σ’ ενός  κλαδιού που γέρνει από κάτω  τον ανθό!

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα γνωρίσουν το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και θα  έχουν την  ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Νεραϊδοχώρα και να δουν ένα…. «Όνειρο Θερινής Νυκτός». Με αφορμή κάποια από τα έργα του διάσημου Άγγλου ποιητή  και μέσα από το σωματικό θέατρο, τον αυτοσχεδιασμό και  την ομαδική συζήτηση, τα παιδιά θα δημιουργήσουν  έργα ζωγραφικής και κολάζ.   

Το εργαστήριο πραγματοποιείται δύο φορές, μία για παιδιά 5-7 ετών και μία για παιδιά 8-10 ετών.

* William Shakespeare, ( 1564 – 1616) Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε κείμενα στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως.

Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 11.00-13.00

Για παιδιά 8-10 ετών: Κυριακή  22 Νοεμβρίου 11.30-13.30

Με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου

Εισιτήριο €12

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10 

Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΌ 6 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Γενναίοι Αρχαίοι

Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 11:30-12:30

Μία διαδρομή στις Μόνιμες Συλλογές γεμάτη περιπέτειες, αφιερωμένη στους γενναίους της αρχαιότητας: τους πολεμιστές, τους κυνηγούς, τους αθλητές, τους ήρωες, τους ημίθεους, τα όπλα και τις ιστορίες τους.

Εσείς ποιος γενναίος αρχαίος θα θέλατε να είστε;

Για παιδιά 6 ετών και άνω με τους γονείς τους

Με την Κατερίνα Σταμίδη, αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό

Εισιτήριο €7 (για ένα παιδί και συνοδό)

Επιπλέον ενήλικας €7. Επιπλέον παιδί €5

Οι Θεοί μίλησαν!

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 11:30-12:30

Η αρχαία ελληνική μυθολογία, αλλιώς… Πώς ξυπνούσαν οι Θεοί; Τι δώρα τους άρεσαν; Σε τι τους άρεσε να μεταμορφώνονται; Τί τους θύμωνε; Πώς επικοινωνούσαν με τους θνητούς;

Μία μυθική διαδρομή ,γεμάτη θεϊκά σημάδια.

Για παιδιά 6 ετών και άνω με τους γονείς τους

Με την Κατερίνα Σταμίδη, αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό

Εισιτήριο €7 (για ένα παιδί και συνοδό)

Επιπλέον ενήλικας €7. Επιπλέον παιδί €5

Το μυστήριο της Κωνσταντινούπολης - Χρύσα Σπυροπούλου