/Archive Content

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Ο Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας… … από τις 30 Ιανουαρίου έως και τ

Ο Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας

… από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Χαρτογραφώντας τη ζωή στην Ανταρκτική
Έκτατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 30 Ιανουαρίου ( τριών Ιεραρχών)

Έχουμε ό, τι χρειάζεται για να επιβιώσουμε στην παγωμένη έρημο του πλανήτη μας αλλά και να μελετήσουμε, ως επιστήμονες, τα ζώα που επιβιώνουν εκεί; Ταξιδεύουμε στην Ανταρκτική, γνωρίζουμε τον τρόπο που ζουν και εργάζονται οι επιστήμονες εκεί και τους βοηθάμε στην εξερεύνηση και τη χαρτογράφηση της πιο παγωμένης ηπείρου του πλανήτη! Πού ζουν και με τι τρέφονται οι πιγκουίνοι, που ανοίγουν τα φτερά τους τα αλμπατρός, τι είναι τα κριλ και πού ζει η μεγαλύτερη ψείρα;
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο της έκθεσης «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική», που υπόσχεται πρωτόγνωρες εμπειρίες μέσα από διαδραστικά εκθέματα και ψυχαγωγικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών
Ώρα έναρξης: 11:00
Διάρκεια: 90’

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα  (Για παιδιά προσχολικής ηλικίας)

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013
«Μύθοι του Αισώπου» (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013
Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης
Με πινέλα στα χέρια οι μικροί μας φίλοι αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και χρώματα και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα! Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τη ζωγραφική, παίζουν με τις μπογιές, συνεργάζονται με τους μεγάλους και εκφράζονται ελεύθερα. Στο τέλος, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν στο Λαβύρινθο των χρωμάτων.
Για παιδιά 3-5 ετών


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» λαϊκό παραμύθι
Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων, οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι. Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.
Για παιδιά 3-5 ετών


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!
Με αφορμή την έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», οι μικροί μας φίλοι, με την πολύτιμη συνεργασία των γονιών τους και των μουσειοπαιδαγωγών, έρχονται σε επαφή με βασικές προμαθηματικές έννοιες. Παράλληλα, ανακαλύπτουν το χώρο του μουσείου, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, εκφράζονται μέσα από τη σωματική κίνηση και καλλιεργούν το αισθητικό τους κριτήριο.
Για παιδιά 3-5 ετών
Γενικές πληροφορίες
για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

 

– Ώρα έναρξης: 11:30
 -Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα (Για παιδιά 5 έως 12 ετών)


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κύματα…στον καμβά!
Έλληνες θαλασσογράφοι, ελληνικές θάλασσες και «αρμυρά» τοπία γίνονται αφορμή για έκφραση και παιχνίδια στον καμβά. Η υγρή αύρα των κυμάτων αναδύεται μέσα από τις δημιουργίες μας.
Τα παιδιά ταξιδεύουν στην ελληνική θάλασσα μέσα από έργα ελλήνων ζωγράφων, παίζουν, ερμηνεύουν, αξιολογούν, φαντάζονται και τέλος δημιουργούν! Μέσα από την καλλιτεχνική ματιά και τη φαντασία τους, τα χρώματα, τα αρώματα και η αίσθηση των ελληνικών θαλασσών βουτούν  μέσα στον καμβά και γίνονται εικόνα.
Παιδιά 5 έως 12  ετών


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κυνηγώντας δεινοσαύρους
Προϊστορικά πλάσματα με φτερά, περίεργα πόδια, μακριούς λαιμούς και κοφτερά δόντια προκαλούν τα παιδιά να τα «κυνηγήσουν» και να τα γνωρίσουν. Άραγε oι μικροί μας φίλοι θα φοβηθούν;
Αν και οι δεινόσαυροι έζησαν και εξαφανίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν τον πρώτο άνθρωπο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους μαγεύουν ακόμη και δίνουν αφορμή και ανακάλυψη και δημιουργία. Στο πρόγραμμα αυτής της Κυριακής τα παιδιά θα τους ανακαλύψουν ως μικροί παλαιοντολόγοι, γνωρίζοντας τα διαφορετικά είδη ως προς το μέγεθος, τη μορφή, το χρώμα, το όνομα και τις διατροφικές συνήθειες…
Παιδιά 5 έως 12  ετών


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Παρέα με τον Αριστοφάνη, πολύ γελάμε και ακόμη δε μας φτάνει!
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υπόσχεται πολύ γέλιο…κάνοντας ένα παιγνιδιάρικο πέρασμα από τη ζωή και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη!
Ανατρέχοντας στις πιο γνωστές κωμωδίες του αρχαίου Έλληνα δημιουργού, τα παιδιά θα παίξουν και θα ψυχαγωγηθούν μαθαίνοντας πολύ ιδιαίτερες πληροφορίες για τον ίδιο, τη ζωή και το έργο του!
Παιδιά από 5 έως 12 ετών


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Οι πειρατές της Κυριακής
Κυριακή πρωί και ο «Ελληνικός Κόσμος» γεμίζει με πειρατικές ιστορίες, θρύλους, θαλασσινές περιπέτειες και πολύτιμους θησαυρούς. Είναι, άραγε, αλήθεια όσα λέγονται για τους πειρατές;  Οι πειρατικές ιστορίες είναι γέννημα της φαντασίας κάποιων συγγραφέων ή θρύλοι που ταξίδεψαν στόμα με στόμα; Παίζοντας, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα καλά κρυμμένα μυστικά των πειρατών, θα γνωρίσουν τις ιστορίες των πιο ονομαστών από αυτούς και θα μελετήσουν πειρατικούς χάρτες και πειρατικές σημαίες!
Παιδιά από 5 έως 12 ετών
Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Νίκος Καπάνταης - Creatures and other Humans: Έκθεση στην Art Zone42

/Archive Content

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Τα Σάββατα και τις Κυριακές του Απριλίου το Κέντρο Πολιτισμού, Ελληνικός Κόσμος διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Κάθε Σαββατοκύριακο αλλά…

Τα Σάββατα και τις Κυριακές του Απριλίου το Κέντρο Πολιτισμού, Ελληνικός Κόσμος διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεδιπλώνεται η ιστορία και το έργο του ζωγράφου Joan Miró, ενώ τις Κυριακές του Απριλίου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ιστορίες της Ανατολής, με το θέατρο αλλά και θα ενημερωθούν για τη σημασία και τη δουλειά της μέλισσας Ιμελίας.

Επίσης, συνεχίζονται και τον Απρίλιο οι κυριακάτικες διαλέξεις για γονείς. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σε συνεργασία με το περιοδικό Family Life, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου στις 12:30 ομιλία με θέμα: Ζωηρά παιδιά ή παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής; με ομιλήτρια την ψυχολόγο-παιδαγωγό κα Μαρία Πλατή. Η διάρκεια της ομιλίας είναι 90 λεπτά, όσο διαρκεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Απριλίου του 2010 είναι τα εξής:

Τετάρτη 7 Απριλίου: Ο μικρός Joan όταν… ζωγραφίζει
Πέμπτη 8 Απριλίου: Ο μικρός Joan όταν… ζωγραφίζει
Παρασκευή 9 Απριλίου: μικρός Joan όταν… ζωγραφίζει
Σάββατο 10 Απριλίου: O Miró γλύπτης
Κυριακή 11 Απριλίου: Χίλιες μία, χίλιες δύο ιστορίες. O Miró γλύπτης
Σάββατο 17 Απριλίου: O Miró γλύπτης
Κυριακή 18 Απριλίου: Σαν στο σπίτι μου, μέσα στο σώμα μου!, O Miró γλύπτης
Σάββατο 24 Απριλίου: Miró γλύπτης
Κυριακή 25 Απριλίου: Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι, Θέατρο είναι…, O Miró γλύπτης

Οι Δούλες

/Archive Content

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Από το Σάββατο 6 Μαρτίου και μέχρι τη Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μικρούς…

Από το Σάββατο 6 Μαρτίου και μέχρι τη Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μικρούς μας φίλους που θα τους προσφέρει ατέλειωτες ώρες δημιουργίας αλλά και γνώσης.

Το μαγικό τζίνι, ο ζωγράφος Joan Miró, μια βαλίτσα με την ιστορία των Μικρασιατών, τα θαύματα του κόσμου και πολλές άλλες εκπλήξεις θα περιμένουν τα παιδιά 5 έως 12 ετών. Ακόμα, θα γιορτάσουν μαζί με τους μουσειοπαιδαγωγούς μας τα δωδέκατα γενέθλια του Ελληνικού Κόσμου.

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου ξεκινούν το Σάββατο 6 του μήνα, με τίτλο Βγάλε το τζίνι από μέσα σου και Μιρό ο γλύπτης. Το τελευταίο επαναλαμβάνεται και την επόμενη μέρα, Κυριακή 7 Μαρτίου μαζί με τα προγράμματα: Ξετυλίγοντας το νήμα της κλωστής και Μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις.

Το Μάρτιο, μάλιστα, ξεκινά στον Ελληνικό Κόσμο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μια σειρά ομιλιών για τους γονείς, σε συνεργασία με το περιοδικό Family Life. H πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 12:30 και έχει θέμα: Μαμά, τι είναι το σεξ; με ομιλήτρια την κα Τζίνα Χονδρού, Ψυχολόγο και Aκαδημαϊκή Διευθύντρια του THACE (The Hellenic Association of Continuing Education). Η διάρκεια της ομιλίας είναι 90 λεπτά, όσο διαρκεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη.

 

Σεμινάριο φωτογραφίας από τον όμιλο ΔΟΜΗ