«Zorro ο γάτος», το πρώτο γατομαντέρ στην Ελλάδα, θα προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας- ΛΑΪΣ στον …
Κεραμικό, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις περιπέτειες και τα παθήματα ενός κεραμιδόγατου που ζει στο κέντρο της Αθήνας.
Ο ασπρόμαυρος πρωταγωνιστής μας χώνει παντού την ουρά του: τριγυρνάει μέρα νύχτα στα σοκάκια του Ψυρρή και του Μοναστηρακίου, κάνει φίλους τους μαγαζάτορες της περιοχής, μπλέκει σε καβγάδες, σκαρφαλώνει στα κεραμίδια και ερωτεύεται με φόντο την Ακρόπολη.
Ο Zorro είναι ο νέος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Ο φακός τον λατρεύει! Ευγενικός, όμορφος, καλλίγραμμος, με πράσινα μάτια και ταλέντο στην υποκριτική κερδίζει αμέσως την αγάπη του κοινού.
Ο «Zorro ο γάτος», εκτός από πλήρες πορτρέτο ενός χαριτωμένου τετράποδου, παρουσιάζει μια άλλη οπτική του ιστορικού κέντρου και μιας γειτονιάς που κινδυνεύει να χάσει τον χαρακτήρα της. Η ταινία έχει διάρκεια 53 λεπτά.
Λίγα λόγια για την σκηνοθέτη: Η Σελάνα Βροντή εργάζεται ως δημοσιογράφος. Αποφοίτησε από το τμήμα ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και έκανε σπουδές Ντοκιμαντέρ στο Λονδίνο (LCP).
Ο «Zorro ο γάτος» - συμμετείχε φέτος στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Κινουμένων Σχεδίων Κύπρου- είναι η δεύτερη της ταινία τεκμηρίωσης.
Η πρώτη της μεγάλου μήκους, που επίσης προβλήθηκε το 2004 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχει θέμα το ρέιβ κίνημα των 90s.
Info |
|
| Τοποθεσία | Ταινιοθήκη της Ελλάδας- ΛΑΪΣ, Ιερά οδός & Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός |
| Ημερομηνία | Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, 9μ.μ. |
| Πληροφορίες | http://www.zorrothecat.com/ |
| Τιμές εισιτηρίων | Είσοδος Ελεύθερη |























