Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει τις Βάκχες του Ευριπίδη σε διασκευή και σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου από τις

12/01/2013 έως τις 10/03/2013.

Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και άστυ ενάντια στην έλευση της καινούργιας θρησκείας που εξισώνει δούλους, γυναίκες και βασιλιάδες σε έναν κόσμο ηδονής, σε έναν κόσμο αρμονίας με τη ζωώδη πλευρά τού ανθρώπου, σε έναν κόσμο ευσεβούς αλλά και καταστροφικής λατρείας τού εδώ και του τώρα.

Μετά τον περσινό «Θείο Βάνια», η τελευταία τραγωδία τού Ευριπίδη σε μια διασκευή για τρεις άνδρες ηθοποιούς που εξοβελίζει τον χορό των βακχών, εντάσσει τα χορικά στη βασική πλοκή, και επιχειρεί να διερευνήσει τι μπορεί να σημαίνει διονυσιασμός, πίστη, λατρεία και λαϊκή σοφία σήμερα.

μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
διασκευή-σκηνοθεσία ΕΚΤΟΡΑΣ ΛΥΓΙΖΟΣ
σκηνικό-κοστούμια ΚΛΕΙΩ ΜΠΟΜΠΟΤΗ
φωτισμοί ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣδραματουργική συνεργασία ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΟΥ
βοηθός σκηνοθέτη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΥ

παίζουν 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΣ, ΑΡΗΣ ΜΠΑΛΗΣ, ΕΚΤΟΡΑΣ ΛΥΓΙΖΟΣ 

μια παραγωγή της GRASSHOPPER
σε συνεργασία με το Θέατρο τού Νέου Κόσμου
Έκτορας Λυγίζος

Έχει σκηνοθετήσει έργα των Σάμουελ Μπέκετ, Άντον Τσέχοφ, Ερρίκου Ίψεν, Τζουζέππε Βέρντι, Αλφρέντ Ζαρρύ, Έντα Γουόλς, Χεντλ Κλάους, Γκάρι Όουεν, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο θέατρο Αμόρε, στο Θέατρο Χώρα, στο Από Μηχανής Θέατρο, στο θέατρο του Νέου Κόσμου και στο Bios.

Η μεγάλου μήκους ταινίας του «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» (2012) βραβεύτηκε στα διεθνή Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, της Σεβίλλης, του Μόντρεαλ, του Λοτζ και της Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε στα επίσημα προγράμματα των Φεστιβάλ Τορόντο, Λονδίνου, Ρέυκεβικ, Χάιφας, Μπέργκεν,Ταλλίν, Ρότερνταμ, Γκόα, Γκέτεμποργκ, Les Arcs, Χονγκ Κονγκ.

Η μικρού μήκους ταινία του «Αγνά Νιάτα» συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας 2004.

Η μικρού μήκους ταινία του «Εσωτερικό σπιτιού με γυναίκα που καθαρίζει μήλα» (2002) τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Δραματική Σχολή ΕΜΠΡΟΣ-ΘΕΑΤΡΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.