Στα πλαίσια των παρουσιάσεων που διοργανώνει η Lo and Behold, η εικαστικός Φωτεινή Γουσέτη θα μιλήσει για το έργο της «Καλάβρυτα 2012» την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, στο Beton7.

                                                                                                                                                                                                               
Η κοινωνία αποτελεί πεδίο έρευνας του έργου της Φωτεινής Γουσέτη. Μέρος της διαδικασίας που ακολουθεί είναι η μετατόπιση της υποκειμενικής οπτικής και η διερεύνηση του «άλλου», αμφισβητώντας συχνά τους κοινούς τόπους και τις δεδομένες αντιλήψεις.

Ένα σύνθημα που γράφτηκε σε τοίχο στην περιοχή των Καλαβρύτων, καθώς και ο τρόπος που ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα (2012) της περιοχής από τα ΜΜΕ, ήταν οι αφορμές που οδήγησαν την Φωτεινή Γουσέτη στο να επιχειρήσει να κατανοήσει τις ισορροπίες που διέπουν το παρόν των Καλαβρύτων, οι οποίες συχνά απορρέουν από το σύνθετο παρελθόν του τόπου.

Στο BETON7 θα καλέσει το κοινό σε διάλογο σχετικά με τον τρόπο έρευνας που ακολούθησε και τα ερωτηματικά που προκύπτουν.

Η Φωτεινή Γουσέτη γεννήθηκε στην Αθήνα (1974). Αποφοίτησε από το Ε’ εργαστήριο ζωγραφικής  και το Β’ εργαστήριο χαρακτικής της ΑΣΚΤ.  Έχει στη κατοχή της μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Dutch Art Institute (DAI). Ζει και εργάζεται στο Ρότερνταμ και στην Αθήνα.

‘Lo and Behold’ | www.loandbehold.gr   

Η ‘Lo and Behold’ είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχει ως άξονα την πολιτιστική δράση με επίκεντρο τη σύγχρονη τέχνη.

Σκοπός της Lo and Behold είναι να στρέψει την προσοχή στο έργο τέχνης και να το προβάλει ως αποτέλεσμα καλλιτεχνικής διερεύνησης και όχι ως εμπορικό προϊόν. Ως ομάδα και πλατφόρμα επικεντρώνεται στην έρευνα και τον πειραματισμό γύρω από νέες μεθόδους και στρατηγικές δημιουργίας και διαχείρισης του σύγχρονου έργου τέχνης, ενώ στοχεύει στο διάλογο και την άμεση εμπλοκή διαφορετικών κοινωνικών και καλλιτεχνικών δομών από όλη την Ευρώπη. Ο διάλογος αυτός είναι, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σημαντικός τώρα, λόγω της παρούσας οικονομικής και πολιτισμικής συνθήκης.