Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της συγγραφέα Μαρίας Φαρμάκη, με τίτλο Αλήθειες Παράλληλες.

Έξι και μία διαφορετικές πραγματικότητες, που ξετυλίγονται ανεξάρτητα η μια από την άλλη, αλλά ταυτόχρονα. Έξι και μία ακολουθίες γεγονότων, που δεν ταυτίζονται, αλλά διαπλέκονται μέσα στον χρόνο και περνούν μέσα από κανάλια φτιαγμένα από το ίδιο υλικό. Ανατροπές που ούτε η ζωή ούτε κι οι ήρωες ανέχονται να μένουν σε εκκρεμότητα.

Ένας μικρόκοσμος από επτά διαφορετικούς ανθρώπους. Άλλοι από αυτούς συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς από τα παιδικά  ή τα νεανικά τους χρόνια. Άλλοι δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους. Για άλλους η μοναξιά είναι εκεί, για να την παλεύουν, όσο παλεύεται… Ακολουθώντας τις ξεχωριστές ή κοινές τους πορείες, από επιλογή ή από σύμπτωση, θα γίνουν ένας κύκλος που τους χωράει όλους, ακριβώς γιατί παλεύουν για την ισορροπία με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Αυτά θα δείξουν στον καθένα πώς στη δική του ζωή θα παντρέψει το τυχαίο με την προσωπική επιλογή. Αυτά θα του δώσουν την ύλη για να σμιλέψει τη δική του αλήθεια.

Για τους ήρωες της ιστορίας, η μνήμη δεν είναι μόνο ένα άθροισμα αναμνήσεων. Είναι κυρίως η εσωτερική καταγραφή του ατομικού τους σύμπαντος. Ως τέτοια, άλλοτε μεταμορφώνεται σε απειλητικό τέρας που θεριεύει την ανάγκη για λύτρωση, άλλοτε γίνεται παραμυθία και διέξοδος, κάποτε απομένει η μοναδική σύντροφος.

Κομμάτι μιας τέτοιας μνήμης που γράφεται στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο είναι και ο έρωτας! Υπάρχει παντού και για τους επτά. Τους συνοδεύει όχι ως πάθος με ημερομηνία λήξης, αλλά ως ασίγαστος πόθος για την ομορφιά, όπως αυτοί την καταλαβαίνουν, και την αθωότητα που εξακολουθητικά βιάζεται και γι’ αυτό ζητά δικαίωση.

Η Μαρία Φαρμάκη γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Είναι φιλόλογος και έχει διδάξει σε γυμνάσια και λύκεια του νομού, προσπαθώντας παράλληλα μέσα από το μαθητικό θέατρο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τον πολιτισμό και τη δημιουργία. Συνεργάστηκε με το Ταμιείον Θράκης στη Διαπολιτισμική και Διεκπαιδευτική κατασκήνωση στα Άβδηρα της Ξάνθης.

Στο πλαίσιο της προβολής και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, δίδαξε γλώσσα και αρχαία ελληνική τραγωδία σε εφήβους από διάφορες περιοχές, όπως τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία, την  Ιορδανία κ.ά.

Έχει γράψει μια ποιητική συλλογή, από την οποία δέκα ποιήματα έχουν συμπεριληφθεί στην ανθολογία «Εκκύκλημα», που εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Καβάλας. Αρθρογραφεί κατά καιρούς στον τοπικό Τύπο.