Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλιο Αλέξη, φάε κάτι! – Άλισον Φαλκονάκη σε εικονογραηση της Κλαίρης Γεωργέλλη.

Τι σκαρφίζεται ο Αλέξης για να μη φάει το φαΐ του;

Μια φράουλα καβάλα σ’ ένα φορτηγό.

Ένα γάλα, σωστό φίλτρο μαγικό.

Καρότα που έχουν στην τσέπη τους φακό.

Κροκόδειλους που δεν κλαίνε, αλλά γελάνε.

Και ιππότες που όλους κι όλα τα νικάνε.

Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων, που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις τόμους και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και γονείς να ρυθμίσουν με χιουμοριστική διάθεση θέματα της καθημερινότητας, όπως την ώρα του μπάνιου, τη διατροφή, την τακτοποίηση του δωματίου και την αντιμετώπιση των φόβων. Με υπέροχη εικονογράφηση, που αποτυπώνει την αχαλίνωτη φαντασία ενός μικρού αγοριού και παρασύρει τον αναγνώστη στον θαυμαστό του κόσμο, τα βιβλία αυτά αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για κάθε γονιό.

Η Άλισον Φαλκονάκη είναι Βρετανίδα και ζει με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά στην Αρκαδία. Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια ως διατροφολόγος για παιδιά, άρχισε να γράφει ποίηση όταν ήρθε να ζήσει στην Ελλάδα και ήταν στη βραχεία λίστα για το έγκυρο Bridport Prize. Υπήρξε από παιδί δεινή αναγνώστρια και της αρέσει να μοιράζεται ιστορίες με τα παιδιά της και να ενθαρρύνει την αγάπη τους για τα βιβλία. Τα βιβλία της σειράς με ήρωα τον Αλέξη είναι τα πρώτα της που εκδίδονται στην Ελλάδα.

Η Κλαίρη Γεωργέλλη σπούδασε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιου του Reading, «Typography & Graphic Communication», όπου και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην τυπογραφία για παιδιά και στην παιδική εικονογράφηση. Το 2008 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο polkadot design, που ασχολείται με τον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας στον χώρο του πολιτισμού και έχει διακριθεί στα European Design Awards, American Illustration, ΕΒΓΕ και German Design Awards. Ως μέλος του polkadot έχει σχεδιάσει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Lincoln Center NY κ.ά. 

Το βιβλίο της Άλισον Φαλκονάκη και της Κλαίρης Γεωργέλλη στα πέντε καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία και στα 200 καλύτερα του κόσμου για το 2015, σύμφωνα με τον διεθνή κατάλογο «White Ravens».

Υποψήφιο για Βραβείο του περιοδικού «Αναγνώστη» 2015 στην κατηγορία Εικονογραφημένου Βιβλίου για παιδιά.