Video
Twitter Facebook
Go
Free Widgets
RSS

Το Γεύμα της Kathrin Liegmann στο θέατρο Άρτι

Bookmark and Share
Κανονική γραμματοσειρά Μεγάλη γραμματοσειρά Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
 

Το άπαιχτο έργο της πρωτοεμφανιζόμενης Kathrin Liegmann, «Το Γεύμα», που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πρόσφατο

Διαγωνισμό Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου της Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Θέατρο-Εργαστήριον», παρουσιάζεται στο «Θέατρο Άρτι».

 

Μια θεατρική παραβολή που αγγίζει τα όρια της σύγχρονης τραγωδίας. Σε ένα καθαρά συμβολικό τοπίο –την κουζίνα ενός εστιατορίου– ένας ολόκληρος κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης –οικονομικής και ηθικοπνευματικής– συνέπεια μιας κάποιου είδους διασάλευσης των φυσικών νόμων και της ηθικής τάξης, που συντελέστηκε κάποτε στο παρελθόν και της οποίας η αποκατάσταση επιτάσσει την θυσία ενός αθώου θύματος, που ως άλλος «αμνός του Θεού» καλείται να «άρει τις αμαρτίες του κόσμου».

 

Η συγγραφέας, με αφετηρία την σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία, διατυπώνει το διαχρονικό μα και επίκαιρο ερώτημα «μπορεί, άραγε, να εξαλειφθεί το κακό από τον κόσμο χωρίς να προηγηθεί μια αιματηρή θυσία;»

 


Συντελεστές της παράστασης

Άννα Μακράκη – Δημήτρης Βέργαδος: σκηνοθεσία
Δημήτρης Βέργαδος : δραματουργική επεξεργασία
Κατερίνα – Χριστίνα Μανωλάκου: σκηνικά, κοστούμια
Αργύρης Θέος: σχεδιασμός φωτισμών


Παίζουν: Ιερώνυμος Καλετσάνος, Βίκυ Λέκκα, Βλάσης Ζώτης, Νίκος Χατζηβασιλειάδης

 

 

Info

Τοποθεσία Θέατρο Άρτι, Ηπείρου 41, Αθήνα
Ημερομηνία Πρεμιέρα: 3 Δεκεμβρίου 2011. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15 &  Κυριακή στις 20.00. Διάρκεια: 90
Πληροφορίες Τηλ.: 2108834002
Τιμές εισιτηρίων 15€ & 12 €