Video
Twitter Facebook
Go
Free Widgets
RSS

Μάσκα από ανακυκλώσιμα υλικά

Bookmark and Share
Κανονική γραμματοσειρά Μεγάλη γραμματοσειρά Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
 

Με πάνω από 300 μάσκες που έφτιαξε εμπνευσμένη από τα θέματα που αναδύονται στην εποχή μας και στην επικαιρότητα, η Νίκη Θεόκα-Χιλλ στήνει μια μεγάλη ατομική έκθεση στην γκαλερί Δράσις στο Θησείο.

Γυναίκες και παιδιά από όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται, Άντρες πολεμιστές, Οικογένεια αγροτών είναι τα θέματα της έκθεσης της. Η Νίκη Θεόκα-Χιλλ μεγάλωσε στην Καλαμάτα σε ένα περιβάλλον δημιουργικό, με αργαλειούς, υφαντά, γνεσίματα, κουκούλια, μετάξια, φυσικές βαφές. Βρέθηκε αργότερα στην περίοδο του έτοιμου. Πιστή στην άποψη της ότι η παράδοση πρέπει να συνεχιστεί χρησιμοποιεί άχρηστα-χρήσιμα υλικά, κατασκευάζοντας κούκλες, υφαντά, κοσμήματα, ρούχα, πλεκτά, κεντητά, πίνακες, μάσκες.  Επίσης φτιάχνει μαρμελάδες (μέχρι και φραγκόσυκο), γράφει παραμύθια, ποιήματα και ζωγραφίζει. Ζει στη Μάνη, στο βουνό, μαγειρεύει στο τσουκάλι με ξύλα, φυτεύει κήπους, έχει κατσίκες, κότες, γαϊδουράκι, άλογο. 

Αυτή την εποχή, μαζί με το σύλλογο Καρδαμυλαίων της Αθήνας, οργανώνουν στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης, σεμινάρια μίας εβδομάδας για την κατασκευή μάσκας. Οι μάσκες που θα κατασκευαστούν θα γίνουν αφορμή να ξεκινήσει ένα καρναβάλι, ένα δρώμενο που οργανώνεται για πρώτη χρονιά, με την ελπίδα να καθιερωθεί κάθε τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Info

Τοποθεσία Gallery Δράσις, Αποστόλου Παύλου και Βασίλης 1, Θησείο
Ημερομηνία Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 15 Φεβρ. 09, ώρα 20.30
Διάρκεια:έως 4 Μαρτίου 2009
Πληροφορίες Τηλ. 210-3461674
Ημέρες-ώρες λειτουργίας Τετάρτη έως Κυριακή 18.00–21.00