Ο Νίκος Οικονομίδης παρουσιάζει στην αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ 22 ζωγραφικά έργα, κατά το πλείστον ελαιογραφίες …

που αφορούν στην ιστορία της ΑΕΚ. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 19.30, υπό τον τίτλο Η ομάδα της ΑΕΚ.

Κατά καιρούς αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες (Τέτσης, Φασιανός, Κουρσάρης, Σακαγιάν κ.α.) έχουν ασχοληθεί με θέματα σχετικά με τον αθλητισμό ώς τμήματα όμως ατομικών τους εκθέσεων.

Ο Νίκος Οικονομίδης παροσυιάζει αποκλειστικά έργα που αφορούν στην ΑΕΚ, μέσα από τα οποία ξαναζωντανεύουν ιστορικές στιγμές και ιστορικές ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες. Απαθανατίζονται φιγούρες στα κιτρινόμαυρα που χορεύουν στο χορτάρι, αλλά και σκηνές από τις εξέδρες και τους φιλάθλους.

Ο Νίκος Οικονομίδης ζωγραφίζει με μεγάλη ελευθερία στην τοποθέτηση του χρώματος, ενώ η προοπτική στα έργα του κινείται εκτός ακαδημαϊκών ορίων μέχρι που κάποιες φορές ίσως να καταργείται.

Ο ζωγράφος Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1953 στο Ν. Φάληρο. Σπούδασε ζωγραφική στην Αγγλία. Έχει πραγματοποιήσει 15 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Την ημέρα των εγκαινιών θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο Κίτρινο και Μαύρο – Ζωγραφική και κείμενα για την ΑΕΚ. Το βιβλίο είναι συλλεκτικό και περιλαμβάνει όλα τα έργα της έκθεση καθώς και 26 κείμενα επωνύμων ΑΕΚτζήδων που αφορούν αποκλειστικά στην ιστορική ομάδα. Συγκεκριμένα γράφουν: Τ. Γαλάτης, Ν. Γεωργαντζόγλου, Θ. Γκόνης, Στ. Ελληνιάδης, Π. Θαλασσινός, Οδ. Ιωάννου, Σ. Κακίσης, Αγ. Καρακατσάνη, Γ. Καραλής, Π. Κοντογιαννίδης, Δ. Κοσμόπουλος, Γ. Κουβαράς, Π. Κυπαρίσσης, Φ. Κωνσταντουδάκης, Ηλ. Μαγκλίνης, Γ. Μαρκόπουλος, Φ. Μπατσίλας, Ν. Οικονομίδης, Λευτ. Παπαδόπουλος, Στάθης (Σαυρόπουλος), Γ. Χατζηϊακώβου, Κυρ. Χήνας.