Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Home alone!

Home alone!
Όταν δύο μικρά παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι, τότε το σπίτι γίνεται το βασίλειο τους! Μετατρέπεται στον φανταστικό κόσμο της φαντασίας τους και μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να πάρει διαφορετικές μορφές, από γήπεδο του μπάσκετ μέχρι και ινστιτούτο ομορφιάς!

Όταν δύο μικρά παιδιά μένουν μόνα στο σπίτι, τότε το σπίτι γίνεται το βασίλειο τους! Μετατρέπεται στον φανταστικό κόσμο της φαντασίας τους και μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να πάρει διαφορετικές μορφές, από γήπεδο του μπάσκετ μέχρι και ινστιτούτο ομορφιάς!

Το Θέατρο Σοφούλη, μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο παιδικό κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, έρχεται στην Αθήνα για να προσφέρει την δυνατότητα στο παιδικό κοινό να ψυχαγωγηθεί, αλλά και να προβληματιστεί μέσα από ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας.

Φέτος, λοιπόν, από το Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης το έργο της Καλλιόπης Παπαδάκη «Μόνοι στο Σπίτι» θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αθηνά, για να μαγέψει και τους μικρούς φίλους του θεάτρου στην πρωτεύουσα!

Το έργο ξεκινά από μία σειρά συμπτώσεων που έχουν αποτέλεσμα να αφήσουν τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές μόνους στο σπίτι. Τα σχολεία... απεργούν! Η μαμά... πάλι δίκη! Ο μπαμπάς... στον κόσμο του! Η γιαγιά... στην ουρά του Ι.Κ.Α! Η μπέιμπι σίτερ... τρίτη φορά για δίπλωμα! Και ο μικρός και η μικρή... μόνοι στο σπίτι!

Είναι μια καθημερινή ιστορία, η οποία συμβαίνει πολύ συχνά στα ελληνικά σπίτια. Όμως, ο τρόπος που παρουσιάζονται τα δύο παιδιά να μένουν μόνα στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη των μεγάλων είναι ξεχωριστός.

Και αυτό γιατί κανένας ενήλικας δεν μπορεί να φανταστεί τι γίνεται σε ένα σπίτι που, έστω και για λίγο, ανήκει ολοκληρωτικά σε μικρά παιδιά.

Μέσα από τη φαντασία και τη δίψα τους για περιπέτεια, τα δυο παιδιά μαζί με τους μικρούς θεατές , γίνονται μία συμμορία ταραξιών και μεταμορφώνουν τον καθημερινό χώρο του σπιτιού τους σε γήπεδο μπάσκετ, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ζαχαροπλαστείο, ινστιτούτο ομορφιάς και πολλά ακόμα!

Μέσα από το έργο όμως, πέρα από την ψυχαγωγική του πλευρά, γεννιέται και ένας προβληματισμός. Είναι ελεύθερα να ζήσουν τα δικά τους παιχνίδια χωρίς να επηρεάζονται από τις «καλές» ή «κακές» σκέψεις που τριγυρνούν στο μυαλό τους; Ποιος καθορίζει τις πράξεις τους τελικά;

Ένα έργο όπου οι εκπλήξεις και τα απρόοπτα δημιουργούν κωμικές καταστάσεις αλλά στο τέλος διδάσκουν στους μικρούς και μεγάλους τα αναγκαία όρια της ελευθερίας.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα, σκηνικά-κοστούμια Χρύσας Δαπόντε, χορογραφίες Χρυσηίδος Λιατζιβίρη, μουσική Μαρίνου Καρπούζα, φωτισμοί Ανέστης Ατακτίδης. Παίζουν οι: Βασίλης Μπαξεβάνης, Παυλίνα Χαρέλα, Ζωή Αβραμίδου, Φωτεινή Κασκούρα, Θανάσης Δισλής.

Info
Μόνοι στο Σπίτι, Καλλιόπη Παπαδάκη
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10
Τηλ.: 210 8237330
Παραστάσεις κάθε Κυριακή 12.00 και 15.00
Καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία

Σχετικές ειδήσεις
At home at the zoo, του Edward Albee στο Θέατρο Αλκμήνη
05.01.2017 12:26
Το Θέατρο Αλκμήνη παρουσιάζει από τις 21 Ιανουαρίου 2017 το έργο του Edward Albee, At home at the zoo, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Χριστούγεννα στο Εθνικό Θέατρο!
16.12.2016 11:45
Τις φετινές γιορτές το Εθνικό Θέατρο μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό θεατρικό «ταξίδι», σε ένα σύμπαν δημιουργίας, φαντασίας και ονείρου, μέσα από έξι διαφορετικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στις σκηνές του!
Το βασίλειο της γης, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο θέατρο OLVIO
11.11.2016 14:37
Η ANDRODELY p.c παρουσιάζει το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τεννεσσί Ουίλλιαμς “Το βασίλειο της γης” (Kingdom of Earth) στο θέατρο OLVIO σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη. Έναρξη παραστάσεων 14 Νοεμβρίου 2016.
Το ρεπερτόριο 2016 - 2017 της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου
24.10.2016 15:58
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το ρεπερτόριο της Πειραματικής Σκηνής -1 για τη νέα περίοδο 2016 - 2017, το οποίο περιλαμβάνει νέες παραστάσεις φυσικά, που ξεκινούν τον Νοέμβριο, παραστάσεις στο πλαίσιο του Europoly (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, το φεστιβάλ "7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων" (Απρίλιος 2017), αλλά και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.
Τρεις θεατρικοί μονόλογοι της Άννας Κοκκίνου επιστρέφουν στο Θέατρο Σφενδόνη
05.05.2016 10:28
Τρεις εμβληματικές παραστάσεις, τρεις θεατρικοί μονολόγοι με την Άννα Κοκκίνου επιστρέφουν στη Σφενδόνη το Μάιο στο πλαίσιο μιας ρετροσπεκτίβας που γίνεται με αφορμή την έναρξη συνεργασίας του Θεάτρου Σφενδόνη με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και τα 120 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Βιζυηνού.