Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Το δέντρο που ψιθύριζε

Το δέντρο που ψιθύριζε
Η ταινία «Το Δέντρο που ψιθύριζε» σε σκηνοθεσία Julie Bertucelli θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη

9 Δεκεμβρίου 2010.

 


Σύνοψη:

 

Η Ντoν (Σαρλότ Γκαινσμπούργκ) και ο Πίτερ (Άντεν Γιάνγκ) ζουν μαζί με τα παιδιά τους σε ένα σπίτι έξω από την πόλη. Στη μέση του πλούσιου κήπου τους ξεχωρίζει το αγαπημένο σημείο των παιδιών.

 


Ένα τεράστιο δέντρο του οποίου τα κλαδιά φτάνουν ψηλά στον ουρανό και οι ρίζες του είναι πάνω από το έδαφος. Μια νύχτα, ο Πίτερ πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, συντρίβοντας το αυτοκίνητό του στο κορμό του δέντρου. Η Νταν μένει μόνη να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της. Όλοι τους προσπαθούν να βρουν την θαλπωρή κάτω από το δέντρο τους, το οποίο αρχίζει να κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία του στις ζωές τους.

 

 

Η κόρη της Σιμόν (Μοργκάνα Ντέιβις), πιστεύοντας ότι ο νεκρός πατέρας της, της ψιθυρίζει μέσα από τα φύλλα του, σκαρφαλώνει στο δέντρο και αρνείται να κατέβει από εκεί. Καθώς όμως το δέντρο μεγαλώνει επικίνδυνα, τα κλαδιά του απειλούν το σπίτι και οι ρίζες του καταστρέφουν τα θεμέλιά του, τα μέλη της οικογένειας καλούνται να πάρουν μία απόφαση αν θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους.


 

Για την ταινία:

 


Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Judy Pascoe «Our Father Who Art in the Tree». Είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Julie Berucelli, μετά το «Από Τότε Που Έφυγε Ο Οτάρ», που απέσπασε 11 βραβεία ανάμεσα στα οποία το Μεγάλο Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής (La Semaine de la Critique) του Φεστιβάλ των Κανών το 2003 και το Σεζάρ Καλύτερης Πρώτης Ταινίας. To «The Tree», επιλέχθηκε να προβληθεί εκτός συναγωνισμού, ως closing film στις 23 Μαΐου κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ των Κανών.

 


Στοιχεία για την Ταινία:
Σκηνοθεσία: Julie Bertucelli 
Σενάριο: Βασισμένο στο βιβλίο της Judy Pascoe
Παίζουν: Charlotte Gainsbourg, Marton Csokas

 

Τόπος Γυρισμάτων: Αυστραλία, Γαλλία

Σχετικές ειδήσεις
Δύο νέα βραβεία για το
03.11.2016 14:20
Το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου κέρδισε χθες βράδυ στην Φλωρεντία, στο Montelupo Fiorentino MIIFF, το "Invisible" του Δημήτρη Αθανίτη
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Δεύτερο Διεθνές βραβείο για την ταινία ΔΗΛΟΣ 2015 του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα
09.06.2016 15:41
Η ταινία ΔΗΛΟΣ 2015, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Μπακού του Αζερπμπαϊτζάν.
Δύο ακόμα βραβεία για το Un Condor του Γιάννη Κολόζη
30.12.2015 13:35
Δύο ακόμα βραβεία πήρε το ντοκιμαντέρ Un Condor του Γιάννη Κολόζη, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας.
Lab Project Award: Το νέο βραβείο του Eurimages στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016!
15.12.2015 15:31
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.