Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

10 Χρόνια Θέατρο Σοφούλη 2000-2010

10 Χρόνια Θέατρο Σοφούλη 2000-2010
Το Θέατρο Σοφούλη γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς επιτυχημένης λειτουργίας και δημιουργικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο

του εορτασμού των δέκα χρόνων εντάσσονται οι φετινές παραγωγές του θεάτρου. Πιο συγκεκριμένα:

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

 

I. 3-19/12/2010, ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 23:00.

 

Το Θέατρο Σοφούλη θα φιλοξενήσει για 9 παραστάσεις μόνο το έργο των Νέλσωνα Λούκα και Ευγενίας Σαμαρά,  Άλλη μια ασήμαντη ιστορία. Γιατί οι περισσότερες ιστορίες είναι ασήμαντες και είναι τα πρόσωπα που τις κάνουν σημαντικές. Αυτός είναι ντροπαλός, αυτή αυθόρμητη.


Αυτός ανασφαλής, αυτή ανεξάρτητη. Αυτός δολοφόνος, αυτή νεκρή! Τέσσερα ιδιόρρυθμα και κωμικά πρόσωπα θέλουν διηγηθούν τη δική τους εκδοχή της ιστορίας. Σ’ ένα μπαρ, δυο ηθοποιοί παίζουν διάφορους χαρακτήρες, παίζουν με την ιστορία, με το κοινό σε μια διαφορετική παράσταση που θα σας κάνει να προσέξετε άλλη μια ασήμαντη ιστορία.


Η σκηνοθεσία ανήκει στον Νέλσωνα Λούκα και τα σκηνικά και κοστούμια της Λ. Λούκα. Υπεύθυνη παραγωγής είναι η Ευγενία Σαμαρά. Παίζουν οι Νέλσων Λούκας και Ευγενία Σαμαρά.


Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 10 ευρώ, δεκτές ατέλειες. Πληροφορίες: 2310423925.

 

 

II. Από 27/11/2010 και μέχρι την Πρωτοχρονιά

 

 

Το Θέατρο Σοφούλη και η Kid & Fun σε συμπαραγωγή με την Helexpo θα παρουσιάσουν για τα Χριστούγεννα 2010 μια ξεχωριστή παράσταση γεμάτη μαγεία, όνειρα και συναισθήματα, τον Μάγο τον Χριστουγέννων. Μια μαγική παράσταση που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν συμμέτοχοι σε μια μοναδική διαδραστική, ξεχωριστή εμπειρία.


Ο Μεγάλος Μάγος θα εντυπωσιάσει με τα μαγικά του, τα πνευματάκια των Χριστουγέννων θα γοητεύσουν και θα παρασύρουν τους θεατές σε ένα μοναδικό ταξίδι που δεν θα θέλουν να τελειώσει και που θα θέλουν να κάνουν ξανά και ξανά…

Ηθοποιοί και χορευτές από τον θίασο του Θεάτρου Σοφούλη θα μας συντροφεύσουν στη ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

 

III. 7-30/1/2011 ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

 

 

Η  θεατρική ομάδα ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική αυτοσχέδια παράσταση «Η περιέργεια σκότωσε τον Shakespeare» στο Θέατρο Σοφούλη.

Είχατε σκεφτεί ποτέ πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να αποδοθούν θεατρικά τα έργα του Σαίξπηρ; Όταν η περιέργεια της θεατρικής ομάδας Εντός Εκτός και Επί τα Αυτά συνάντησε κάποια από τα γνωστότερα έργα του Σαίξπηρ «γεννήθηκε» αυτή η παράσταση, η οποία είναι σε κείμενα, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της ομάδας, που αποτελείται από τους Δελή Τριαντάφυλλο, Ανούδη Ευστράτιο, Γιακουμάκη Κέλυ και Μορφιάδου Ειρήνη.

 

Συμμετέχει επίσης το μουσικό σχήμα ON – OFF. Βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη της παράστασης είναι η συμμετοχή του κοινού.  Το έργο αποτελείται από τα εξής θεατρικά κείμενα του Shakespeare: Άμλετ , Ριχάρδος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μάκβεθ, Οθέλλος.

Υπεύθυνος ομάδας: Δελής Τριαντάφυλλος. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

 

 

IV.  10/1-1/2/2011 ημέρες Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00.

 

 

Το έργο Αθώοι Ψεύτες του Πήτερ Σάφερ, μετάφραση και σκηνοθεσία Έφης Δρόσου, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη και της ομάδας Angelus Novus θα παρουσιαστεί Δευτερότριτα τον Ιανουάριο. Τι είναι ψέμα όταν η ανάγκη μας οδηγεί στη δημιουργία του; Τρεις άνθρωποι που χρησιμοποιούν μια άλλη αλήθεια. Αθώα. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει σαν ψεύτες;

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

 

V. 2-27/2/2011 ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

 

 

I Will Survive, μια παράσταση για το τέλος του κόσμου, είναι η φετινή παραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη.

Τρεις δυναμικοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς του θεάτρου έρχονται με φόρα από την Αθήνα για να παρουσιάσουν στην Θεσσαλονίκη μια σκανδαλώδη σουρεαλιστική κωμωδία τρόμου σε πανελλήνια πρώτη πρεμιέρα!

Μια… κατσαρίδα (Γιώργος Παπαγεωργίου), ένα άγριο Παιδί (Αντίνοος Αλμπάνης),  ο σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της πολυτάλαντης ομάδας Abovo (Γιάννης Σαρακατσάνης) και το υπερκινητικό Θέατρο Σοφούλη ενώνουν τις δυνάμεις τους, πιάνονται χεράκι χεράκι και ζητωκραυγάζουν I Will Survive καθώς βλέπουν τα πάντα γύρω τους να καταστρέφονται.

 

Οι σουρεαλιστικές περιπέτειες των δύο απαισιόδοξων χαρακτήρων που αρνούνται όμως να το βάλουν κάτω, παρουσιάζονται στο Θέατρο Σοφούλη το Φεβρουάριο για 20 μόνο παραστάσεις. Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης, Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου.

Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργιου, Αντίνοος Αλμπάνης .


Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

 

Σχετικές ειδήσεις
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Friends Manifest, του Ζήση Ρούμπου στο Θέατρο Σοφούλη
01.11.2016 10:39
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την παράσταση του Ζήση Ρούμπου, Friends Manifest, από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21.00.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου στο Θέατρο Σοφούλη
07.03.2016 15:07
H No Land Theatre Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη το έργο Οι Καιόμενοι, της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010.