Η Barbara Luna, ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα της Αργεντινής θα εμφανιστεί στο Gazarte στο Γκάζι μαγεύοντας το κοινό και οδηγώντας το σε

έθνικ μουσικά μονοπάτια.

Έκτος από χαρισματική συνθέτης και κιθαρωδός, η Barbara Luna είναι μια δυναμική performer με μια ευδιάκριτα απαλή φωνή. Η μουσική της είναι Λατινοαμερικάνικη, όμως διασταυρώνεται μοναδικά με το Αργεντίνικο πάθος και τους δρόμους των Creole ήχων ενώ συγχρόνως αφήνει μουσικούς υπαινιγμούς Ισπανικής και Δυτικόαφρικανικής Ρούμπας.

Μελωδική, συναρπαστική και αστείρευτη η Barbara Luna είναι μια καλλιτέχνης με συνθέσεις πλούσιες μουσικά, ποικιλόμορφες και γοητευτικές. Η διαφορετικότητα και η γοητεία των live εμφανίσεων της B.L οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποικιλία και την ομορφιά των ήχων της πατρίδας της , της Αργεντινής, τα στοιχεία του Tango, του Afro-Cuban ήχου Bolero, του Chacarera (Latin Indian) τoυ Huayno (Gausho & Cowboys) και άλλων folk επιρροών από διαφορετικές επαρχίες. Γεννήθηκε στην καρδιά της Pampa στην περιοχή Roque Perez και σαν παιδί πήγαινέ σχολείο με το πόνι της.

Η μόνη της παιδική παρέα ήταν τα ζώα μιας  και το κοντινότερο σπίτι στην φάρμα των γονιών της ήταν 30 χιλιόμετρα μακριά. Από αυτό το ειδυλλιακό τοπίο των παιδικών της χρόνων η Barbara Luna άντλησε την βαθειά αγάπη και τον σεβασμό στη φύση και στην σοφία των συνανθρώπων της. Άρχισε πολύ νωρίς να τραγουδάει και να χορεύει και ως έφηβη ακόμη έλαβε μέρος σε επαρχιακά φεστιβάλ τραγουδώντας Milongas, ενώ συγχρόνως έπαιζε κιθάρα.

Ενώ ξεκίνησε σπουδές στην αρχιτεκτονική κατάλαβε ότι τελικά αυτό που την ελκύει πραγματικά είναι η μουσική. Άρχισε συστηματικά μαθήματα κιθάρας ενώ παράλληλα ταξίδευε στις χώρες της Νότιας Αμερικής για να ανακαλύψει παλιά λαϊκά τραγούδια και να τα καταγράψει προτού εξαφανιστούν.

Το 1997 ενώ ζούσε και εργαζόταν ως τραγουδίστρια στην Lyon η Β. συνάντησε τον τραγουδιστή Yuri Buenaventura ο οποίος και αργότερα την πήρε μαζί του σε μία συνέντευξη με τον  διάσημο δημοσιογράφο του Radio Nova Remy Kolpa Kopoul για να ακούσει την δουλειά της Barbara. Γοητευμένος ο Kolpa από την φωνή, την δημιουργικότητα αλλά και την ισορροπία μεταξύ μοντέρνου και παραδοσιακού, αποφάσισε να γίνει ο παραγωγός του πρώτου της άλμπουμ «A la vita A la muerte» (μέχρι τώρα είναι ο μοναδικός δίσκος που ο Kolpa έκανε την παραγωγή του).Αυτό το άλμπουμ εκτόξευσε αμέσως την καριέρα της Barbara . Η Barbara Luna έχει τραγουδήσει σε Music Halls σε όλο τον κόσμο από Αμερική έως Ευρώπη και Ασία.

Είναι όμορφη και δυναμική και έχει το τρομερό χάρισμα να μεταδίδει την φοβερή της ενέργεια στους ακροατές ενώ η λαμπερή και καθαρή φωνή της συνεπαίρνει το κοινό. Μεταξύ της Salsa και του Tango η  συνεχίζει να συνδυάζει και να δημιουργεί ένα φλογερό αλλά και κομψό μίγμα παραδοσιακής Αργεντίνικης και Jazz Folk μουσικής .

Η Barbara  είναι γενναιόδωρη τραγουδίστρια με τρομερό χάρισμα στο να εξερευνά τις ρίζες των παραδοσιακών ήχων και να τους  αναμιγνύει με jazz rock, pop αλλά και Folk στοιχεία.

Το τελευταίο άλμπουμ της « Ruta 3» είναι ένας παραμυθένιος δρόμος που οδηγεί στην Αργεντινή και καταλήγει στην Παταγονία. Είναι ένα ταξίδι ψυχής και συναισθημάτων που μέσα από μουσικές αντανακλάσεις και ηχητικές σιωπές μας δείχνει ότι το ταξίδι της ζωής είναι βουτηγμένο στα αισθήματα. Στην μουσική περιπέτεια του άλμπουμ « Ruta 3» η Barbara  συνεργάστηκε με τον διάσημο Κουβανό μουσικό Raul Paz. Είναι μια συνάντηση δύο δημιουργικών καλλιτεχνών  που όμως το αποτέλεσμα την προσδιορίζει ως απόλυτα απλή και αναμενόμενη.

Στο «Ruta 3» η Β. ανοίγει ένα παράθυρο στην  ψυχή των ανθρώπων για να πετάξουν μακριά στον κόσμο των ονείρων!

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, στο Gazarte!