Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ταξίδια στις Αόρατες Πόλεις

Ταξίδια στις Αόρατες Πόλεις
Ένας συνδυασμός από δύο ονειρικά βιβλία δημιουργούν μία ξεχωριστή παράσταση , που ξεκινά από την Ανατολή, μέσα από μία σύγχρονη ποιητική φόρμα. Οι Ίταλο Καλβίνο και Μάρκο Πόλο είναι οι πηγές έμπνευσης και η βάση της παράστασης.

Ένας συνδυασμός από δύο ονειρικά βιβλία δημιουργούν μία ξεχωριστή παράσταση, που ξεκινά από την Ανατολή, μέσα από μία σύγχρονη ποιητική φόρμα. Οι Ίταλο Καλβίνο και Μάρκο Πόλο είναι οι πηγές έμπνευσης και η βάση της παράστασης.

Η θεατρική παράσταση «Οι Αόρατες Πόλεις» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο και το βιβλίο «Τα Ταξίδια» του Μάρκο Πόλο. Αποτελεί ένα έργο αναζήτησης του συνδέσμου της παράστασης και του δραματουργικού κόσμου του κειμένου. Το στοιχείο της Ανατολής είναι έντονο στο έργο, καθώς τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο τον έσυραν πολλές φορές προς αυτό το σημείο του ορίζοντα.

Το έργο θα παρουσιαστεί από την Εταιρεία Θεάτρου UtopiArt στο Μουσείο Μπενάκη - Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η παράσταση περνά από το δεύτερο μισό του 13ου αιώνα, όταν ο Ενετός έμπορος Μάρκο Πόλο βρίσκεται στην Ασία και καταλήγει να υπηρετεί τον αυτοκράτορα των Ταρτάρων Κουμπλάι Χαν για 17 ολόκληρα χρόνια και μεταφέρεται 2007.

Η ψυχή του Μάρκο Πόλο τώρα είναι μυστηριώδης, ταξιδιώτισσα, παγιδευμένη από καιρό σ\' έναν κόσμο ατέρμονης αφήγησης, όπως τότε που έλεγε ιστορίες στον αυτοκράτορα.

Μάλιστα, εξακολουθεί να διηγείται τις ίδιες ιστορίες, οι οποίες όμως έχουν πλέον αποτινάξει οτιδήποτε περιττό. Ό,τι απέμεινε από τις συλλογικές εμπειρίες της ανθρωπότητας συμπυκνώνεται για να χωρέσει στο τίποτα. Και «...ακούμε τις αόρατες αιτίες για τις οποίες οι πόλεις ζούσαν, και για τις οποίες ίσως, μετά το θάνατό τους, θα ξαναζήσουν».

Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι της Έλενας Τιμπλαλέξη. Πρωταγωνιστεί η Εύα Κουκούτση.

Η παράσταση «Οι Αόρατες Πόλεις» πρωτοπαρουσιάστηκε στον Πύργο Μπαζαίου σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Νάξου τον περασμένο Αύγουστο. Τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Info
Οι Αόρατες Πόλεις
9, 11 και 15 με 18 Νοεμβρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 20:30
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 14:00 και 20:30
Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 20:30
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 14:00 και 20:30
Μουσείο Μπενάκη – Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12 (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο)
Πληροφορίες:
Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Τ: 210 3251311
Εταιρεία Θεάτρου UtopiΑrt, T: 210 7470688
www.utopiart.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Phone home: Μία θεατρική παράσταση σε Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο
20.09.2016 17:32
Τρία θέατρα σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο) δημιουργούν μια κοινή σπονδυλωτή παράσταση, η οποία παίζεται την ίδια στιγμή στις τρεις πόλεις, με τους θεατές κάθε θεάτρου να βλέπουν ένα μέρος της κάθε ιστορίας.