Ο Άντριου Τζάρεκι, σκηνοθέτης του υποψήφιου για Όσκαρ ντοκιμαντέρ \”Συλλαμβάνοντας τους Φρίντμαν\”, παρουσιάζει ένα ερωτικό θρίλερ

τη «Μοιραία Σχέση» (All Good Things) που ενώνει τους υποψήφιους για Όσκαρ Ράιαν Γκόσλινγκ (\”Half Nelson\”) και Φρανκ Λανγκέλα (\”Frost/Nixon\”) με την Κίρστεν Ντανστ (\”Spider-Man\”). Πρόκειται για μια ιστορία που ξεδιπλώνει το μυστήριο ενός άντρα, που τίποτα επάνω του δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Tη δεκαετία του \’80, στη Νέα Υόρκη, ο Ντέιβιντ, γιος ενός εύπορου μεσίτη, παντρεύεται μια φοιτήτρια, την Κέιτι, και μαζί φεύγουν από την πόλη για να εγκατασταθούν στην ειδυλλιακή επαρχία του Βερμόντ.

Σύντομα όμως ο πατέρας του Ντέιβιντ τούς αναγκάζει να επιστρέψουν στην πόλη, όπου η κοπέλα αφοσιώνεται στις σπουδές της και στις ασχολίες της, ενώ ο Ντέιβιντ μυστηριωδώς γίνεται ολοένα πιο βίαιος και επιθετικός. Οικογενειακά μυστικά έρχονται σιγά-σιγά στην επιφάνεια και ξαφνικά η Κέιτι εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος. 

Ο Σκηνοθέτης

Ο Άντριου Τζάρεκι σπούδασε στο Princeton, όπου ήταν θεατρικός σκηνοθέτης, κι έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ντοκιμαντέρ \”Συλλαμβάνοντας τους Φρίντμαν\”, κερδίζοντας 18 μεγάλα διεθνή βραβεία, ανάμεσα στα οποία το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Sundance το 2003, καθώς και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Έχει υπογράψει επίσης την παραγωγή στο ντοκιμαντέρ \”Catfish\”, το οποίο συζητήθηκε και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια στο φετινό Sundance, ενώ διευθύνει την εταιρία \”Hit the Ground Running Films\” μαζί με τον συνέταιρό του, Μαρκ Σμέρλινγκ.

Οι Πρωταγωνιστές

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ γεννήθηκε το 1980 στο Οντάριο κι έκανε το ντεμπούτο του στο χώρο του θεάματος το 1993, κερδίζοντας μια θέση στην τηλεοπτική σειρά \”The Mickey Mouse Club\” ανάμεσα σε 17.000 υποψήφιους. Κατά τη διάρκεια των δύο ετών που συμμετείχε στη σειρά αυτή, ο Γκόσλινγκ ζούσε με την οικογένεια του συμπρωταγωνιστή του, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Ακολούθησαν ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές όπως \”Young Hercules\” και \”Breaker High\”, ενώ το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 2000 με την ταινία \”Σύγκρουση Τιτάνων\”, δίπλα στον Ντένζελ Ουάσινγκτον. Η επόμενη κινηματογραφική του δουλειά, \”Ο Πιστός\”, κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Sundance το 2001, ενώ η ερμηνεία του απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο Γκόσλινγκ θεωρείται πλέον ως ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, έχοντας κερδίσει διάφορα βραβεία αλλά και πολλές υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου με την ταινία \”Half Nelson\”, καθώς και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα με την ταινία \”Ο Λαρς και η Κούκλα Του\”. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει τις ταινίες \”Ο Κανόνας της Σφαγής\”, \”Θεωρίες Εγκλήματος\”, \”Δηλητηριασμένες Ψυχές\”, \”Το Ημερολόγιο\”, \”Stay\” και \”Απόδειξη Ενοχής\”.

Προσεχώς θα τον δούμε στις ταινίες \”Blue Valentine\” δίπλα στην Μισέλ Ουίλιαμς, \”Crazy, Stupid, Love\” δίπλα στους Στιβ Καρέλ, Τζουλιάν Μουρ, Μαρίσα Τομέι και Έμα Στόουν, και \”The Ides of March\”, όπου σκηνοθετεί ο πρωταγωνιστεί ο Τζορτζ Κλούνι, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μαρίσα Τομέι και Πολ Τζιαμάτι.

Ο Γκόσλινγκ ασχολείται επιτυχώς και με την μουσική, όντας μέλος του συγκροτήματος \”Dead Man’s Bones\”. Το πρώτο τους album κυκλοφόρησε το 2009 και συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές. 

Η Κίρστεν Ντανστ γεννήθηκε το 1982 στο Νιου Τζέρσι και ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο του θεάματος σε ηλικία μόλις τριών ετών, ως πρωταγωνίστρια τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 διαφημίσεις, έκανε την μετάβαση στην μεγάλη οθόνη το 1989 με την ταινία \”Ιστορίες της Νέας Υόρκης\” του Γούντι Άλεν. Το 1994 τράβηξε την προσοχή του κοινού και της κινηματογραφικής βιομηχανίας, επισκιάζοντας με την ερμηνεία της τον Τομ Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ στην ταινία \”Συνέντευξη Με Έναν Βρικόλακα\”.

Το πλούσιο κινηματογραφικό της βιογραφικό περιλαμβάνει ταινίες όπως \”Μικρές Κυρίες\”, \”Wag the Dog\”, \”Αυτόχειρες Παρθένοι\”, \”Bring It On\”,  \”Crazy/Beautiful\”, Τριλογία \”Spider-Man\”, \”Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού\” και \”Marie Antoinette\”. Το 2008 προβλήθηκε στο Sundance η πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, με τίτλο \”Welcome\” και πρωταγωνίστρια την Ουινόνα Ράιντερ.

Προσεχώς θα δούμε την Ντανστ στην νέα ταινία του Λαρς Φον Τρίερ, \”Melancholia\”, δίπλα στους Σάρλοτ Γκένσμπουργκ, Κίφερ Σάδερλαντ και Σάρλοτ Ράμπλινγκ, καθώς και στην κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Τζακ Κέρουακ \”On The Road\”, δίπλα στους Βίγκο Μόρτενσεν, Έιμι Άνταμς και Κρίστεν Στιούαρτ.

Ο Φρανκ Λανγκέλα  γεννήθηκε το 1938 στο Νιου Τζέρσι και ήρθε σε επαφή με το μικρόβιο της υποκριτικής σε ηλικία μόλις 11 ετών, παίζοντας έναν ηλικιωμένο άντρα σε μια σχολική παράσταση για τη ζωή του Αβραάμ Λίνκολν.

Αποφοίτησε από το Syracuse University με πτυχίο στο Θέατρο και σπούδασε με τον Ηλία Καζάν. Ανάμεσα στο 1964 και το 1966 κέρδισε τρία Όμπι για off-Broadway παραστάσεις, το 1969 κέρδισε το βραβείο Drama Desk για την ερμηνεία του στην παράσταση \”A Cry of Players\”, ενώ το 1974 κέρδισε άλλο ένα βραβείο Drama Desk, καθώς και ένα Τόνι, για την παράσταση \”Seascape\”, η οποία ήταν το ντεμπούτο στο Broadway.

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ήρθε το 1970 με την ταινία \”Το Απόρρητο Ημερολόγιο μιας Παντρεμένης\”, ενώ ακολούθησε η κλασική κωμωδία του Μελ Μπρουκς \”Το Μυστήριο με τις 12 Καρέκλες\”.

Αν και δεν είναι λίγες οι ταινίες στο βιογραφικό του, ο Λανγκέλα είναι περισσότερο γνωστός για τη θεατρική του καριέρα, έχοντας κερδίσει συνολικά τρία Τόνι. Το κινηματογραφικό του βιογραφικό περιλαμβάνει τις ταινίες \”Dave\”, \”Junior\”, \”Lolita\”, \”Η Ένατη Πύλη\”, \”Ο Γλυκός Νοέμβρης\”, \”Κόκκινος Δράκος\”, \”Καληνύχτα, Και Καλή Τύχη\”, \”Superman Returns\”,  \”Frost/Nixon\”, με το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου το 2009, και \”Wall Street 2: Money Never Sleeps\”. Προσεχώς θα τον δούμε στο θρίλερ \”Unknown\”, δίπλα στους Λίαμ Νίσον, Τζάνιουαρι Τζόουνς και Νταϊάν Κρούγκερ.

Σκηνοθεσία: Άντριου Τζάρεκι
Σενάριο: Μάρκους Χίντσι, Μαρκ Σμέρλινγκ
Παραγωγή: Άντριου Τζάρεκι, Μάικλ Λόντον, Μπρούνα Παπαντρέα, Μαρκ Σμέρλινγκ

Ηθοποιοί: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κίρστεν Ντανστ, Φρανκ Λανγκέλα
Κρίστεν Ουίγκ

Μοντάζ: Ντέιβιντ Ρόζενμπλουμ, Σέλμπι Σίγκελ
Φωτογραφία: Μάικλ Σέρεσιν
Σκηνικά: Ουίν Τόμας
Κοστούμια: Μάικλ Κλάνσι
Μουσική: Ρομπ Σάιμονσεν