Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο Half Note

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο Half Note
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση , που γίνεται ειδικά για το Half Note Jazz Club, με δυο καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν ...

για την προσφορά τους στην μουσική μας σκηνή . H Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος έρχονται από τις 10 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2010 στο Half Note Jazz Club!

 

Εδώ κυριαρχεί η φωνή και το κλαρίνο – που διαγράφουν μια πορεία κοινή με μουσικές και τραγούδια που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το ταξίδι της φωτιάς, που είναι ταυτόσημο με αυτό της δημιουργίας. 

 

Ήδη υπάρχει ο νέος σπουδαίος δίσκος του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, με τίτλο «Ζωπυρείν», και υπάρχει η ξεχωριστή πορεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο τραγούδι, παραδοσιακό, έντεχνο , λαϊκό – πάντα με ήθος και ουσία. Τραγούδια από αυτή την σημαντική πορεία αναμειγνύονται με οργανικές συνθέσεις και η περιπέτεια της δημιουργίας γίνεται κοινή – τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για τους ακροατές.

 

Ο ιερός φόβος και η ζωτική σημασία της φωτιάς, που διαπερνά νοηματικά την παράσταση, κάνει τα τραγούδια και τις μουσικές να αποκτούν έναν ιδιαίτερο αισθητικό χαρακτήρα και δίνει στο ταξίδι αυτό, από τη Δύση στην Ανατολή και πάλι πίσω, μια συναρπαστική διάσταση. Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, το ψιθύρισμα του κλαρίνου και το μπλουζ της φωνής (και αντιστρόφως) μας ταξιδεύουν με τρόπο μοναδικό...

 

Ελένη Τσαλιγοπούλου: τραγούδι
Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο
Σωτήρης Λεμονίδης: πιάνο
Mιχάλης Κουμπιός: καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής-slideshow

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz musique στην Πάτρα
11.11.2016 17:08
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ύστερα από μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων το καλοκαίρι που πέρασε, ταξιδεύει και αυτό το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα. Και μαζί με τους boğaz musique μας προσκαλούν σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών, δημιουργώντας ένα νέο, εναλλακτικό τρόπο ουσιαστικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στη Ξάνθη
18.08.2016 12:07
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στα Στενά του ποταμού Νέστου στη Γαλάνη Ξάνθης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Via Egnatia» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στο Άλσος Βεΐκου
10.08.2016 12:21
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Γαλατσίου 2016» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου.
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα στην Εύβοια
04.08.2016 16:52
Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα έρχονται στις 6 Αυγούστου 2016 στη Μονοκαρυά για τη μοναδική τους εμφάνιση στην Ιστιαία της Εύβοιας αυτό το καλοκαίρι.
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα μαζί σε καλοκαιρινή περιοδεία
30.05.2016 14:34
Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά το χειμώνα που μας πέρασε, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά μαγικών παραστάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό, έγιναν sold out και γνώρισαν αλλεπάλληλες παρατάσεις. O θρίαμβος λοιπόν συνεχίζεται αυτό το καλοκαίρι, σε ανοιχτούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα!