Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Πειρατές: Το νέο έργο της Μπέσσυ Μάλφα στο Lido

Πειρατές: Το νέο έργο της Μπέσσυ Μάλφα στο Lido
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του No Shakespeare please ανεβαίνει στη σκηνή  του Lido Music Theatre, η καινούρια μουσική κωμωδία της Μπέσσυ …

Μάλφα με τίτλο Πειρατές.


Στις ζοφερές μέρες του 2010 η Ελλάδα βρίσκεται βυθισμένη σε οικονομική κρίση. Οι πιστοί υπάλληλοι του Lido βλέπουν απελπισμένοι τα άδεια ταμεία της επιχείρησης, όταν η διευθύντριά τους αποφασίζει να απολύσει έναν από τους υπαλλήλους. Τότε ξεσπάει ανταρσία.

 

Μεταμορφώνουν το Music Theatre σε πειρατικό καράβι, γίνονται οι ίδιοι πειρατές, δένουν τη διευθύντρια στην πλώρη και ξεκινούν να κουρσέψουν τα λιμάνια που θα τους οδηγήσουν στο θησαυρό που θα σώσει τη χώρα.

 


Είναι όμως τόσο πιστοί στο σκοπό τους; Μήπως στην πραγματικότητα το μόνο που θέλουν είναι να κρατήσουν το θησαυρό για τον εαυτό τους;

 

Ο Τζακ Σπάροου, ο Κάπτεν Χουκ, ο Μπαρμπαρόσα και ο Μαυρογένης, διάσημοι πειρατές, με τη βοήθεια των μούτσων Τζιόβενου και Κακοφωνίξ, ετοιμάζονται να σαλπάρουν για τους ωκεανούς της διεθνούς οικονομίας όταν στο πλήρωμα ξαφνικά βρίσκεται και η όμορφη κόρη Κατρίνα με την γκουβερνάντα της.

 

Έρωτες, πάθη και μίση θα εκτυλιχτούν στο πλοίο και όλα αυτά υπό το άγρυπνο και πονηρό βλέμμα της Κυράς της Θάλασσας.

 

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει και κορυφώνεται στο δικό μας λιμάνι, τον όμορφο Πειραιά!

 

Μα πως βρέθηκε στο πλήρωμα η όμορφη κόρη Κατρίνα και τι συμβαίνει με την γκουβερνάντα της;  Πού έχασε το μυαλό του ο μούτσος Τζιόβενος; Το Εξκάλιμπερ είναι αυτό που κρατάει η Κυρά της θάλασσας;  Πώς ο μούτσο Κακοφωνίξ βρέθηκε να τραγουδάει σε μεγάλη πίστα; Αυτό που πετάει από πάνω μας είναι η Τίνκερμπελ;

 

Μήπως κουνάει λίγο το καράβι μας;

Tαξιδέψτε μαζί μας, γίνετε εσείς οι πειρατές, σε μια διαδραστική κωμωδία-show που οδηγείται σε μιάμιση ώρα ελληνικού γλεντιού. Από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Lido Music Theatre.

 

Πρωταγωνιστούν:


Θανάσης Δόβρης, Κώστας Ζαχαράκης/ Μιχάλης Ιατρόπουλος, Μπέσσυ Μάλφα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης , Ορέστης Τζιόβας, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιώργος Χατζής και ο Βαγγέλης Γιαννάκης.

 

Συγγραφή – σκηνοθεσία: Μπέσσυ Μάλφα
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Μαρία Σoλά
Χορογραφία: Αντώνης Λιβερόπουλος
Κοστούμια: Πάνος Σταυριανός
Φωτισμοί: Azaad Χαραλάμπους

 

Ενορχήστρωση, σύνθεση , διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Χατζής

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Χριστόπουλος (Drums), Γιάννης Πλαγιαννάκος (Μπάσο), Δημήτρης Δημόπουλος (Keyboards), Βαγγέλης Κονταράτος (Κιθάρα), Χρήστος Ωραιόπουλος (Τρομπέτα / κρουστά), Παναγιώτης Αλεξίου (Μπουζούκι).

Σχετικές ειδήσεις
Shakespeare’s Villains, του Steven Berkoff στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 14:43
Ένα one-man show στα αγγλικά που εξερευνά τον ψυχισμό των μοχθηρών χαρακτήρων «Shakespeare’s Villains». Μια παράσταση που ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στο Γουέστ Εντ και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, με τον σπουδαίο Steven Berkoff [Στήβεν Μπέρκοφ] να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, σε ένα αυτοσχεδιαστικό one man show στα αγγλικά, εμπνευσμένο από τους «κακούς» του Σαίξπηρ.
Ο
19.01.2017 16:03
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση των MANETUWAK, ΟΘΕΛΛΟΣ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αχτάρ - Παναγιώτη Μπρατάκου.
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
Με το ίδιο μέτρο, του William Shakespeare από τους C. for Circus στο Black Box
12.05.2016 13:55
Η ομάδα C. for Circus ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Black Box για να παρουσιάσει το έργο του William Shakespeare, Με το ίδιο μέτρο.
Το χειμωνιάτικο παραμύθι, του Σαίξπηρ από την ομάδα Νοσταλγία στο Rabbithole
18.03.2016 17:01
Το έργο του William Shakespeare ανεβαίνει στο RABBITHOLE με μία μόνο ηθοποιό επί σκηνής.