Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Marcelo Alvarez, ο σούπερσταρ της όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Marcelo Alvarez, ο σούπερσταρ της όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Μαρσέλο Άλβαρες, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για ένα σόλο κοντσέρτο, στο απόγειο της καριέρας του, διεθνώς αναγνωρισμένος ως …

Ο Μαρσέλο Άλβαρες, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για ένα σόλο κοντσέρτο, στο απόγειο της καριέρας του, διεθνώς αναγνωρισμένος ως …

 


ένας από τους πιο χαρισματικούς τενόρους όλων των εποχών. Η μαγική βραδιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010.

 


Στη μοναδική του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς Μεγάλες Λυρικές Φωνές Της Εποχής Μας ο Μαρσέλο Άλβαρες θα ερμηνεύσει άριες του Βέρντι («Ο figli, o figli miei…” άρια του Μακντάφ από την Δ’ Πράξη του Μάκβεθ, “Il presagio funesto… “ άρια του Μανρίκο από την Γ’ Πράξη του Τροβατόρε και «Ο fede negar potessi…” άρια του Ροντόλφο από τη Β’ Πράξη της  Λουίζα Μίλλερ), του Τζορντάνο(«Un di all’azzurro spazio guardai profondo” «Αυτοσχεδιασμός» του Αντρέα Σενιέ από την Α’ Πράξη της φερώνυμης όπερας), του Μασνέ («Ah tout est bien fini..” από τη μεγάλη σκηνή του Ροντρίγκ(Σιντ) από την Γ’ Πράξη της όπερας Ο Σιντ) και του Πουτσίνι(‘Nessun dorma’ άρια του Καλάφ από την Γ’ Πράξη της Τουραντότ). Συμπράττει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Αντζελο Καβαλάρο.

 

Με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μουσική Διεύθυνση Angelo Cavallaro

 

 


Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λονδίνο: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 10:17
Ένα από τα πιο αγαπημένα και συγκινησιακά φορτισμένα Kοντσέρτα για τσέλο, είναι το, πλήρες σε πηγαίο λυρισμό του και «εξομολογητική» διάθεση, Κοντσέρτο του Άγγλου σερ Έντουαρντ ‘Ελγκαρ. Ενταγμένο στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραδίδεται στο σολιστικό ταλέντο του Α΄κορυφαίου τσελίστα της Ορχήστρας Γιάννη Τσιτσελίκη.
Gala όπερας με τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.10.2016 15:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ, οι οποίοι θα μας φέρουν πιο κοντά με τη μαγεία της όπερας, για μία μόνο φορά στις 31 Οκτωβρίου 2016.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Εμείς κι ο κόσμος VIII: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.05.2016 15:57
Η, πλήρους δράσης κι αισθητικής ακρίβειας, Πρώτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μόλις στα 19 του χρόνια. Το αειθαλές Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, με σολίστ τον 33χρονο Βασίλη Βαρβαρέσο, παλαιό γνώριμο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του. Και ο «Νόστος Ι», το έργο που συνέθεσε πέρυσι ο Χρήστος Σαμαράς, αξιοποιώντας ένα «κολλάζ στοιχείων της λαϊκής και δημοτικής μας μουσικής». Αυτό είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κ.Ο.Α. την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού Ekhart Wycik, ενός από τους διεθνώς ταχύτατα ανερχόμενους αρχιμουσικούς, γνωστού για την ευρύτητα του ρεπερτορίου του και για τη στυλιστική του ευελιξία.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.