Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Επίλογος 2010: Τιμητική εκδήλωση για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Επίλογος 2010: Τιμητική εκδήλωση για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Στο Μουσείο Μπενάκη θα παρουσιαστεί η ετήσια πολιτιστική έκδοση ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2010, στη διάρκειά της οποίας ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» θα

τιμήσει τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο για την προσφορά του στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.


 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 στις 8.00 μ.μ. στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

 


Την τιμή θα απονείμει ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός .

Για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο θα μιλήσουν η κυρία Ειρήνη Στάθη -μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια θεωρίας του κινηματογράφου και των Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και η κυρία Μαρία Κομνηνού -Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Οπτικοακουστικού Εργαστηρίου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ετήσια πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ», ένα χρόνο πριν από τα εικοστά γενέθλιά της (1η έκδοση το 1992) κυκλοφορεί, μέσα στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά της και στις σελίδες της.  Καταγράφει, εδώ και 19 χρόνια, τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας όλο το χρόνο σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού: θέατρο, χορός, κινηματογράφος, μουσική , εικαστικά , κόμικ, δημοσιογραφία, γράμματα-τέχνες, φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, πολιτιστική πολιτική, MEDIA κ.α.. Περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, μεγάλα αφιερώματα, με κύριο φέτος αυτό στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο (με ένα κομμάτι του ίδιου για τη ζωή του, ένα βιογραφικό και την εργογραφία του).
Στη σύνταξη του «ΕΠΙΛΟΓΟΥ 2010» συμμετέχει ο πυρήνας των μόνιμων συντελεστών του, αλλά και έκτακτοι συνεργάτες, κορυφαίες προσωπικότητες του πνευματικού χώρου του τόπου μας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος Θ. Πάγκαλος, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κων/νος Στεφανόπουλος, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κος Απ. Κακλαμάνης, οι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Χρ. Αηδόνης, Ν. Σηφουνάκης,, Π. Μπεγλίτης, Γ. Ραγκούσης, βουλευτές όλων των κομμάτων (Xρ. Πρωτόπαπας, Δ. Αυγερινοπούλου, Β. Μιχαλολιάκος, Π. Ζούνη , Γ. Βούρος, Μ. Παπαϊωάννου , Κ. Γείτονας Αθ. Μπούρας, Αθ. Δαβάκης κ.ά.), άνθρωποι των γραμμάτων & των τεχνών, της κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και τα ΜΜΕ.


Επίσης καλλιτέχνες όπως οι: Η. Λογοθέτης, Δ. Πιατάς , Άγγ. Αντωνόπουλος, Δ. Κατρανίδης, Λ. Καφαντάρη, Ν. Περράκης, Μ. Μητρούσης, Β. Χαραλαμπόπουλος, Αντ. Θεοδωρακόπουλος, Στ. Μάϊνας, Μαν. Μανουσάκης, Κ. Βουτσάς. Μ. Καραγιάννη, Χρ. Θεοδωροπούλου κ.ά. 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Χιόνη
17.01.2017 11:09
Oι εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες του Αργύρη Χιόνη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Books Plus / Art & Coffee.
Εκδήλωση  με αφορμή τα νέα βιβλία του Σταύρου Λυγερού
17.11.2016 11:12
Οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τα νέα βιβλία του Σταύρου Λυγερού, Η ισλαμική τρομοκρατία και Η εισβολή των αμάχων, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων -Σαρόγλειο Μέγαρο.
Τιμητική εκδήλωση για τον Λόρκα στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου
01.09.2016 15:49
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) τιμά τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη δολοφονία του μεγάλου Ισπανού ρομαντικού και τραγικού ποιητή και δραματουργού. Η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις του Φράνκο παραμένει για 8 δεκαετίες το μεγάλο αίνιγμα-τραύμα στην ιστορία του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Εκδήλωση μνήμης Ιάκωβου Καμπανέλλη
22.03.2016 09:37
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 5 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο Πολυχώρος Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, την Κυριακή 3 Απριλίου.
Εκδήλωση για τη μετάφραση στο Ιωνικό Κέντρο
17.03.2016 11:41
Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) διοργανώνει εκδήλωση για τη μετάφραση, ανοιχτή στο κοινό, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα.