Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το Γάλα

Το Γάλα
Tο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη που παρουσιάζεται στο Θέατρο Μεταξουργείο από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Αννας Βαγενά στο θέατρο.

Tο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη που παρουσιάζεται στο Θέατρο Μεταξουργείο από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Αννας Βαγενά στο θέατρο.

Η παράσταση παίχτηκε επί δύο σεζόν στην Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με πολλή μεγάλη επιτυχία. Το γάλα, είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από τη πρώην Σοβιετική Ένωση, που με τους δυο γιους της, προσπαθεί να προσαρμοσθεί στην Ελλάδα.

Το θέμα και ο σπαρακτικός τρόπος παρουσιάσης του, κάνουν αυτό το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

* Η πρώτη παράσταση του έργου δόθηκε στη Λάρισα, στο Θέατρο Μύλου, στις 12 Οκτωβρίου, όπου το έργο παίχτηκε για δύο εβδομάδες, φιλοξενούμενο από το Θεσσαλικό Θέατρο.

INFO
Στο θέατρο Μεταξουργείο, Aκαδήμου 14 από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου
Από τις 7 Δεκεμβρίου το έργο θα μεταφερθεί στο Θέατρο Βασιλάκου, Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3, Μεταξουργείο - Κεραμικός
Εισιτήρια:Τετάρτη (λαϊκή) : 18 ευρώ, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή : 22 ευρώ, Σάββατο 25 ευρώ, Φοιτητικό: 15 ευρώ, Ωρες ταμείου: 10:00 πμ-2:00 μμ και 5:00 μμ-10:00 μμ

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β', από το Rēs Ratio Network και την Έφη Μπίρμπα στο Θέατρο Ροές
31.10.2016 10:28
Το Rēs Ratio Network παρουσιάζει στο Θέατρο Ροές την τέταρτη σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα, Ριχάρδος Β’, βασισμένη στο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Β', από Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο και τους Νίκο Καμόντο, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αχιλλέα Χαρίσκο.
Καλιφόρνια ντρίμιν, του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις
27.10.2016 17:19
Η Εταιρεία Θεάτρου Ναυτίλος σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα ΑΧ, παρουσιάζει το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, Καλιφόρνια ντρίμιν στο Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις.
Αναφορά σε μια Ακαδημία, του Franz Kafka στο Θέατρο Σημείο
24.10.2016 13:36
Το διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η Ελένη Παργινού προκειμένου να πειραματιστεί με σωματικά και αφηγηματικά εργαλεία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα του καλλιτεχνικού της προσανατολισμού.
Καγκουρώ, του Βασίλη Κατσικονούρη στο Σταθμός Θέατρο
19.09.2016 10:18
Το Σταθμός Θέατρο παρουσιάζει από τις 21 Οκτωβρίου 2016 το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, Καγκουρώ, σε σκηνοθεσία του ίδιου.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.