Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ηλέκτρα του Σοφοκλή: Θεατρικό αναλόγιο από τον Θωμά Κινδύνη

Ηλέκτρα του Σοφοκλή: Θεατρικό αναλόγιο από τον Θωμά Κινδύνη

Ο Θωμάς Κινδύνης, μαθητής  και για πολλά χρόνια βοηθός του μεγάλου Δασκάλου Δημήτρη Ροντήρη, διαβάζει το Σάββατο …

 

4 Δεκεμβρίου στις 20.30 στις Μορφές Έκφρασης, την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή ακλουθώντας την διδασκαλία του μεγάλου Θεατράνθρωπου.

 


Μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης η «Ηλέκτρα» θα ηχήσει και πάλι από τον ηθοποιό και μελετητή της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας Θωμά Κινδύνη, για να αναδείξει μια ηρωίδα σύμβολο, που αναζητά πέρα από τον χρόνο και πέρα από κάθε δέσμευση το Δίκαιο. Η ανάγνωση του έργου θα γίνει με μουσική συνοδεία, όπου θα παιχτούν αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα: λύρα, πανδουρίδα με δοξάρι, αυλοί, γκάιντα κ.α.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Ι. Γρυπάρη
Σκηνοθεσία – Ανάγνωση: Θωμάς Κινδύνης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και συνοδεία μουσικής: Μιχάλης Καραβασίλης, Λευτέρης Ματζιούκας


Σχετικές ειδήσεις
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
18.07.2016 10:33
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 25 Ιουλίου 2016, στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
06.07.2016 11:32
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο Βράχων
04.07.2016 14:58
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων 2016 υποδέχεται στο Θέατρο Βράχων την Αντιγόνη, του Σοφοκλή, την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού σε περιοδεία
23.06.2016 14:34
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.