Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Cosima Wagner στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Cosima Wagner στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Ένα δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο, που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η Μάγδα Μαυρογιάννη. Στο ρόλο της Cosima Wagner η ίδια. Ο βαρύτονος

 

Δημήτρης Πλατανιάς, η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας ερμηνεύουν αποσπάσματα από όπερες του Wagner, μεταξύ των οποίων οι: Ιπτάμενος Ολλανδός, Τανχώυζερ, Βαλκυρία, Λόενγκριν, καθώς και τραγούδια Wagner και Lizst.

 

Η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη , βασίζεται στην ιστορία της Cosima Wagner, κόρης του Lizst, καθώς επίσης υπήρξε και πρώτη συζυγος του Hans von Bulow και δεύτερη του Richard Wagner. Η Cosima άφησε εποχή με την προσωπικότητα, το δυναμισμό και τον αγώνα που έδωσε τόσο με τον Wagner, όσο και μόνη της για την ίδρυση του Φεστιβάλ του Μπαϋρόιτ, που υπάρχει και κυριαρχεί έως και σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις
Tα Χριστούγεννα της Κάρμεν. Έρως Παθιασμένος, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
19.12.2016 13:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στα Χριστούγεννα της Κάρμεν, μία μουσική παράσταση με τη Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Κάρμεν, η οποία θα παρουσιαστεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2016.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».

Μουσικοθεατρικό αναλόγιο για την Ελένη Μπούκουρα - Αλταμούρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.04.2016 16:10
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σ' ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο για τη θρυλική ζωή της ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα - Αλταμούρα.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.