Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Cosima Wagner στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Cosima Wagner στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Ένα δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο, που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η Μάγδα Μαυρογιάννη. Στο ρόλο της Cosima Wagner η ίδια. Ο βαρύτονος

 

Δημήτρης Πλατανιάς, η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας ερμηνεύουν αποσπάσματα από όπερες του Wagner, μεταξύ των οποίων οι: Ιπτάμενος Ολλανδός, Τανχώυζερ, Βαλκυρία, Λόενγκριν, καθώς και τραγούδια Wagner και Lizst.

 

Η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη , βασίζεται στην ιστορία της Cosima Wagner, κόρης του Lizst, καθώς επίσης υπήρξε και πρώτη συζυγος του Hans von Bulow και δεύτερη του Richard Wagner. Η Cosima άφησε εποχή με την προσωπικότητα, το δυναμισμό και τον αγώνα που έδωσε τόσο με τον Wagner, όσο και μόνη της για την ίδρυση του Φεστιβάλ του Μπαϋρόιτ, που υπάρχει και κυριαρχεί έως και σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις
Γυναικεία Υπόθεση με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.02.2017 15:43
Η Ζωή Τηγανούρια θα εμφανιστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία για τη γυναίκα.
Gala: Η μούσα του Salvador Dali. Έρως εμπνευσμένος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
27.01.2017 14:35
Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Tα Χριστούγεννα της Κάρμεν. Έρως Παθιασμένος, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
19.12.2016 13:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στα Χριστούγεννα της Κάρμεν, μία μουσική παράσταση με τη Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Κάρμεν, η οποία θα παρουσιαστεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2016.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».

Μουσικοθεατρικό αναλόγιο για την Ελένη Μπούκουρα - Αλταμούρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.04.2016 16:10
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σ' ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο για τη θρυλική ζωή της ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα - Αλταμούρα.