Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι χορογραφίες του Λομμέλ

Οι χορογραφίες του Λομμέλ
Ο κορυφαίος χορευτής και διακεκριμένος χορογράφος Ντανιέλ Λομμέλ φρόντισε για το χορευτικό αποτέλεσμα δύο σπουδαίων παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 8 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Ο κορυφαίος χορευτής και διακεκριμένος χορογράφος Ντανιέλ Λομμέλ φρόντισε για το χορευτικό αποτέλεσμα δύο σπουδαίων παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 8 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Ο Ντανιέλ Λομμέλ χορογραφεί δύο διαφορετικές παραστάσεις, οι οποίες θα ανέβουν ξεχωριστά η κάθε μία στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο έργο , «Αυτοί οι άνθρωποι...», ξεκινά στις 8 Νοεμβρίου, δίνοντας τέσσερις μόνο παραστάσεις έως και τις 11 Νοεμβρίου. Αποτελείται από τρεις χορογραφίες, εμπνευσμένες από το μονόπρακτο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το μάθημα», από κείμενα του Αντoνέν Αρτώ και από το μονόπρακτο του Ζαν Πωλ Σάρτρ «Κεκλεισμένων των θυρών».

Από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου, για πέντε παραστάσεις παρουσιάζεται στην Ε.Μ.Σ. η παράσταση «Baroque είπατε;» και «Οικία Alba».

Το «Baroque είπατε;» είναι εμπνευσμένο από τον J.S. Bach, τον αλάνθαστο αρχιτέκτονα των ήχων και των ρυθμών που κατάφερε να πραγματοποιήσει με την μεγαλοφυΐα του τη σωστή αναλογία αυθεντικότητας και ελευθερίας που αντιπροσωπεύει την «Ισορροπία», ενώ η Οικία «Alba», από το ομώνυμο έργο του Ισπανού συγγραφέα Federico Garcia Lorca, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», πραγματεύεται ένα κόσμο σιωπής και πάλης, ένα είδος μονής και κόλασης, μέσα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα όπου ευωδιάζει θάνατος.

Ο Ντανιέλ Λομμέλ είναι κορυφαίος χορευτής του Μωρίς Μπεζάρ και διακεκριμένος χορογράφος. Υπήρξε ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Χοροθεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε.

Info
Δύο χοροθεατρικές παραστάσεις
«Αυτοί οι άνθρωποι...»
Από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου
«Baroque είπατε; - Οικία Alba»
Από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση παραστάσεων για τα έργα «Ψύλλοι στα Αυτιά» και «Οικογενειακή Γιορτή»
28.12.2016 16:54
Παρατείνονται έως και τις 5 Μαρτίου 2017 οι παραστάσεις των έργων, «Ψύλλοι στα αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη και η «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Οικογενειακή γιορτή (Festen) από το ΚΘΒΕ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
09.11.2016 16:01
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
10.10.2016 15:59
Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που γράφτηκε το 1939, ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Σουηδία, σηματοδοτεί μια διπλή επιστροφή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια για να σκηνοθετήσει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα ένα από τα πιο επίκαιρα μπρεχτικά έργα.
Compassion. The History of the Machine Gun στα 51α Δημήτρια
28.09.2016 15:33
Η παράσταση «Compassion. The History of the Machine Gun» σε σκηνοθεσία Milo Rau με το Schaubühne Berlin Theatre, θα παρουσιαστεί στα 51α Δημήτρια, στις 5 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Οι 12 Ένορκοι του Reginald Rose στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
16.03.2016 15:44
«Οι 12 Ένορκοι», η επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τέσσερα βραβεία, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για έντεκα μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από 14 έως 24 Απριλίου 2016.