Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στο Passport

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι στο Passport
O Πολυχώρος Passport στον Πειραιά, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι, στο πολυσύνθετο, ευρηματικό και καταλυτικό

για τα μουσικά πράγματα διεθνώς, έργο του. Παρουσιάζεται η συνεισφορά του Μάνου Χατζιδάκι, στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και την γενικότερη αντίληψη του συνθέτη για την μουσική ως τρόπου επικοινωνίας, έκφρασης, συνδιαλλαγής, καθώς και την χρήση του τραγουδιού ως μέσο παιδείας, κοινωνικής συνειδητοποίησης και δράσης.

 


Για το σκοπό θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, που πλαισιώνονται από οπτικό υλικό αναφερόμενο στη ζωή και το έργο του.

 

Προλογίζουν οι: Μανώλης Ρασούλης , Γιώργος Χρονάς, Ρενάτα Δαλιανούδη.


Ο Γιώργος Ρωμανός μιλάει για τον Μάνο Χατζιδάκι

 

 

«...θα φωτίσω τις κρυφές κι αθέατες γωνιές σας, θα σας εκπλήξω, θα σας γεμίσω ερωτήματα και μελωδίες που ίσως γίνουν δικές σας, έτσι που να κοπεί ο ύπνος σας και αν είναι δυνατόν να χαθεί, για πάντα ο εφησυχασμός σας.»

(Μάνος Χατζιδάκις)

 

 

Συντελεστές της παράστασης:


τραγούδι: Ανδρέας Καρακότας, Δημήτρης Κεχαγιάς, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού

πιάνο: Σάκης Κοντονικόλας

 

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην Τεχνόπολη
03.08.2016 17:22
Με μια συναυλία αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, τα 50 χρόνια έργου του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου.
Αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
29.06.2016 15:27
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει στη μικρή σκηνή live stage @ the bar ένα αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι με τους Λίνα Μιχαήλ, Κώστα Σκόνδρα και Ντίνα Κατσίλα το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο.
Λέκκας & Φίλοι σε μία συναυλία με
04.02.2016 17:19
Το Φουγάρο μας προσκαλεί σε μία συναυλία με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016.
Το Κουαρτέτο Qua’SH live στο Θέατρο Πόρτα
02.02.2016 10:17
Το Κουαρτέτο Qua’SH, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Πόρτα, ανιχνεύει τις συγγένειες ανάμεσα στον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο τριών πολύ σημαντικών νεότερων συνθετών (Michael Kamen, Nicola Piovani και René Aubry), που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.